web analytics

‘My Life on Planet B’ winnaar MovieSquad Award NFF 2012

Reacties zijn gesloten

De MovieSquad jongerenjury van het Nederlands Film Festival heeft de speelfilm My Life on Planet B van Iván López Núñez tot winnaar van de MovieSquad NFF Award 2012 uitgeroepen. Naast de winnende film nomineerde de jury tevens Deal van Eddy Terstall en Doodslag van Pieter Kuijpers. Speciale vermelding ging naar Snackbar van Meral Uslu. 


Tijdens het Nederlands Film Festival (NFF) jureert de MovieSquad jongerenjury een selectie films uit het hoofdprogramma. De jongerenjury bestaat uit vijf jongeren tussen 16 en 18 jaar, is zeven dagen aanwezig en kiest uit 12 films drie nominaties en een uiteindelijke winnaar. De jury kijkt niet alleen films, ze ontmoet ook filmmakers, bezoekt seminars en reikt de MovieSquad Award uit.

De jury op het NFF bestond dit jaar uit Roxane Beekhuizen (17 jaar), Jacob Dijker (18 jaar), Myrte van der Molen (18 jaar), Bart-Jan Ruiter (16 jaar) en Eduard Koek (18 jaar). Vanaf woensdag 26 september tot en met dinsdag 2 oktober waren zij op het NFF te vinden. Op 2 oktober werd door de jury de MovieSquad Award uitgereikt tijdens de Talkshow in de Stadsschouwburg Utrecht. Een geldbedrag van € 1.500,- wat besteed dient te worden aan de promotie van de film onder jongeren.

De winnende film
De keuze van de MovieSquad Jongerenjury viel uiteindelijk op My Life on Planet B van Iván López Núñez. Uit het juryrapport:
“De winnende film onderscheidde zich in vorm en verhaal sterk van de rest. In de film smelten twee werelden samen tot het punt waar het voor de kijker niet meer duidelijk is waar de grens ligt. Naast dat de film heel grappig is zijn er een aantal scenes die ons niet meer los lieten. Met name de indrukwekkende transformatie van een van de hoofdpersonages. En de geweldige scene waarin er een blik in de toekomst wordt geworpen. De film verbeeld een voor iedereen herkenbaar proces.”

MovieSquad
Met MovieSquad wil EYE, het nationale filminstituut, jongeren enthousiasmeren voor filmfestivals, bijzondere films en de verschillende manieren waarop je naar film kan kijken. Jongeren krijgen de kans een filmfestival van binnenuit mee te maken en hun mening over film te laten horen.
Op de grote filmfestivals in Nederland kiezen de MovieSquad jury’s hun winnaar die het jaar daarna kans maakt opgenomen te worden in de landelijke film educatieve programma’s van EYE, zoals MovieZone. Jongeren dragen zo zelf bij aan de programmering van landelijke filmprogramma’s.