web analytics

'My Queen Karo' naar Tribeca

Reacties zijn gesloten

My Queen Karo van Dorothée van den Berghe is geselecteerd voor het Tribeca Internationaal Film Festival in New York. De film zal er vertoond worden binnen het ‘showcase’ programma dat door het festival zelf wordt beschreven als een verzameling ‘filmjuwelen.’

Voor haar ‘Seven World-cinema jewels’ programma selecteert Tribeca films die internationaal indruk maakten en geeft ze de kans dit succes over te doen in New York. Na zijn première op het filmfestival van Oostende kreeg My Queen Karo zijn internationale vuurdoop op het prestigieuze filmfestival van Toronto, waar de film op een staande ovatie werd onthaald.

Vervolgens volgden vertoningen op de festivals van onder meer Palm Springs, Rotterdam en Valladolid. In Nederland, waar de film onlangs in de zalen kwam, kreeg de film lovende kritieken van o.a. NRC Handelsblad en Het Parool.

Het Tribeca Film Festival werd na de aanslagen van september 2001 door onder andere Robert De Niro opgericht en heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd met een divers aanbod dat zowel opkomend talent als gevestigde waarden ondersteunt. ‘Chief creative officer’ van het festival is Geoffrey Gilmore die tot voor kort bij het Sundance Film Festival werkte, een man met reputatie in het circuit van Independent cinema.

My Queen Karo is een Belgisch-Nederlandse co-productie. Vlaamse producenten zijn Frank Van Passel, Bert Hamelinck en Kato Maes voor Caviar Films. De film kwam in 2008 in de zalen via distributeur KFD en kwam tot stand met steun van onder andere het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw (VAF). Het Tribeca Internationaal Filmfestival vindt plaats van 21 april tot en met 2 mei. Eind mei komt My Queen Karo uit op dvd.

Bron: VAF