web analytics

Nabila Marhaben is ster in Marokko

Reacties zijn gesloten

De Nederlands-Marokkaanse actrice Nabila Marhaben heeft een hoofdrol bemachtigd in de Marokkaanse komedieserie Yak Hna Jirane (The Neighbours). Dat heeft zij maandag gemeld op het Filmfestival van Marrakesh. De relatief goedkope comedyserie, die begin november van start ging, is de afgelopen weken uitgegroeid tot een onverwachte hit waar dagelijks zo’n 35 miljoen islamitische kijkers op afstemmen.

De makers maakten maandag bekend dat de opnames voor een tweede seizoen in januari van start gaan. De 27-jarige Marhaben speelt in de serie, die vertelt over een stel vrienden in een flatgebouw in Casablanca, een Nederlands-Marokkaanse vrouw. Zij deed eerder dit jaar auditie in Amsterdam en werd gekozen uit tientallen actrices.

‘Het is volslagen bizar,’ zei Marhaben maandag vanuit Marokko. ‘Ik kan in Marokko niet meer zonder petje de straat op omdat ik continu word aangesproken voor handtekeningen en foto’s. Qua populariteit laat Yak Hna Jirane zich vergelijken met een Amerikaanse televisiehit als Friends.’ De serie trekt niet alleen kijkers in Marokko, maar ook in andere islamitische landen als Dubai, Qatar, Saudi-Arabië en Libanon.

De actrice was in Nederland eerder te zien in de serie AlexFM en de film Hitte/Harara. Ook presenteerde Marhaben de Kids Top 20 op zender Jetix. In 2006 werd zij uitgeroepen tot eerste Miss Marokko Nederland. Het is niet duidelijk of Yak Hna Jirane ook in Nederland zal worden uitgezonden.

Bron: ANP