web analytics

‘Navarro’s Promise’ naar Los Angeles

Reacties zijn gesloten

De documentaire Navarro’s Promise van de Nederlandse regisseurs Joris Debeij en Yfke van Berckelaer is geselecteerd voor een van de grootste korte film festivals ter wereld, het Los Angeles International Short Film Festival (September 6-13, 2012).

De selectie van Navarro’s Promise, die al de prijs voor beste documentaire won op het Sunscreen Festival in Florida, is extra welkom omdat het LA Shorts Fest geldt als een van Amerika’s belangrijkste kwalificatiefestivals voor de Academy Awards. Dit betekent dat de prijswinnaars in diverse categorieen automatisch kunnen worden genomineerd voor een Oscar.

Navarro’s Promise gaat over de bejaarde Luis Navarro, wiens 23-jarige dochter Veronica en 3-jarige kleindochter Cynthia in 1993 vermoord werden aangetroffen in hun huis in Los Angeles. Hoewel de politie van Los Angeles (LAPD) de zaak nooit heeft weten op te lossen, maakte Luis in die tijd twee beloftes waar hij zich in de afgelopen 19 jaar aan heeft gehouden: hij zal niet rusten voordat de moordenaars zouden zijn gevonden en hij zal ervoor zorgen dat Veronica en Cynthia altijd bloemen op hun graf zouden hebben.

Navarro’s Promise is een intiem portret van een man die een bijzondere manier heeft gevonden om zijn verdriet te kanaliseren. Bovendien is door zijn inspanningen de beloning die de stad Los Angeles uitkeert aan burgers die een moord helpen oplossen verdrievoudigd.

Quote van de filmmakers: ‘We zijn dolgelukkig dat Navarro’s Promise is geselecteerd voor het LA Shortfest. Niet alleen omdat het een geweldig festival is, maar ook omdat het in LA is. De moord op Luis Navarro’s dochter en kleindochter heeft hier plaatsgevonden en hoe meer bekendheid we hier aan het verhaal kunnen geven hoe meer dat hem kan helpen in zijn missie deze zaak alsnog opgelost te krijgen. Hij is een ontzettend bijzondere man die een grote indruk op ons gemaakt heeft en we hopen zo dat hij eens de rust vind die hij zo verdient.’

Joris Debeij is een Nederlandse filmmaker en multimedia-journalist, die in Los Angeles bekendheid geniet door een serie videoportretten over de stad getiteld I Am Los Angeles. Yfke van Berckelaer maakte in 2006 de muzikale horrorkomedie Zombie Love, waarmee ze meer dan twintig prijzen won op internationale filmfestivals, waaronder vele publieksprijzen. Haar korte musical Madly in Love is geselecteerd voor het Dragon Con Independent Film Festival (31 aug – 3 sept) in Atlanta.

Voor meer info over LA Shortst Fest: http://lashortsfest.com/content.asp?PageID=2