web analytics

Nederlandse co-productie opent Filmfestival Venetië

Reacties zijn gesloten

Vivan Las Antipodas! de langverwachte film van Victor Kossakovsky opent naast George Clooney’s THE IDES OF MARCH het Filmfestival van Venetië. De wereldpremière (out of competition) vindt plaats op woensdag 31 augustus in de Sala Grande. Lemming Film co-produceert de film met de Duitse producent Ma.Ja.De.

In Vivan Las Antipodas! neemt Viktor Kossakovsky ons mee op een unieke reis rond de wereld, naar de weinige plaatsen die exact tegenover elkaar, maar niet in zee liggen. Hebben we niet allemaal als kind ons afgevraagd waar we uit zouden komen als we een tunnel dwars door de aarde zouden graven? Met adembenemende beelden en montage behandelt Kossakovsky het zowel filosofisch als politiek explosieve thema van de antipoden. In Kossakovsky’s woorden: ‘Vivan Las Antipodas! is een gedicht uit een multipolaire wereld.’

Victor Kossakovsky is geboren in St Petersburg op 19 juli 1961. Hij maakte zijn regie debuut met Losev in 1989. In 1992 kwam zijn doorbraak met The Belovs, gevolgd door Wednesday 19.7.1961 (1997), Pavel and Lyalya (1998) en I Loved You (2000). Meer recentelijk regisseerde hij Tishe! (2003) and Svyato (2006). Hij ontving meer dan 100 nationale en international prijzen voor zijn films.

De film is geschreven en geregisseerd door Victor Kossakovsky, geproduceerd door Heino Deckert en gecoproduceerd door Leontine Petit, Joost de Vries, Marleen Slot, Gema Juarez Allen (Argentinië), and Juan Manuel Egaña (Chili). De film kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en is een co-productie met de VPRO.

De 68e editie van het internationale Filmfestival van Venetië vindt plaats van 31 augustus tot 10 september.

Bron: Nederlands Film Festival