web analytics

Nederlandse inzending korte film bekend

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse korte animatiefilm The Origin of Creatures van Floris Kaayk is gekozen als Nederlandse inzending voor de Academy Award Best Short Animated Film. De film is geproduceerd door Marc Thelosen van seriousFilm, met Reinier van Brummelen als director of photography.

The Origin of Creatures, geïnspireerd op het Bijbelse verhaal over de Toren van Babel, speelt zich af in een denkbeeldige toekomst waarin de wereld is getroffen door een catastrofe. Tussen de resten van een verwoeste stad leeft dat wat overgebleven is van de mensheid. Menselijke lichamen blijken opgesplitst in losse lichaamsdelen en zijn met elkaar vergroeid tot bijzondere wezens. Samen vormen deze wezens een kolonie. Met het puin van de verwoeste gebouwen proberen de wezens een nest te bouwen dat zo groot en zo hoog mogelijk moet worden, zodat de koningin voldoende zonlicht krijgt en meer wezens gaat baren.

De Oscar selectiecommissie animatiefilm 2010 bestond uit afgevaardigden van het Holland Animation Film Festival (HAFF), het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) en de Vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP).

Op 25 januari 2011 worden de nominaties voor de Best Short Animated Film Award bekend gemaakt. De Oscars worden uitgereikt op 27 februari 2011.