web analytics

Nederlandse jeugdfilms populair in Denemarken

Reacties zijn gesloten

Op het gerenommeerde kinder- en jeugdfilmfestival Buster in Kopenhagen zijn maar liefst zestien Nederlandse (co-) producties te zien.

Voor de Documentaire Competitie is de korte film Ik ben een Meisje! van Susan Koenen geselecteerd. De film won eerder dit jaar de prijs voor Beste Documentaire op zowel het LA FilmFest (Los Angeles) als het World Wide Short Film Festival in Toronto.

Twee Nederlandse speelfilms dingen mee naar de Publieksprijs: De Sterkste Man van Nederland van Mark de Cloe en Het Geheim van Joram Lürsen, die eerder in de prijzen viel op onder andere de jeugdfestivals van Kristiansand (Noorwegen) en Montreal.

Andere speelfilms die tijdens Buster worden vertoond zijn Dik Trom van Arne Toonen en de Belgisch-Nederlandse co-productie Adem van Hans van Nuffel.

Korte documentaires die buiten competitie te zien zijn: van regisseur Catherine van Campen de prijswinnende film Anne Vliegt, Ik ben echt niet Bang van Willem Baptist, Kleren aan, Kleren uit van Debbie Kleijn, David de Ster van Esther Gould en de Zambiaans-Nederlandse co-productie Children of Chilable van Eva Rossen.

Verder worden een aantal Nederlandse animatiefilms vertoond: Dirkjan Heerst! van Wilfred Ottenheijm en Remco Polman, Eyes of the Lighthouse van Pedro Serrazino, Olaf – Happy little Canon van Bastiaan Hooimeijer, On the Water van Yi Zhao, en van regisseur Joost Liewma Een spannende Dag voor Anna en Things you’d better not mix up.

Buster is een van de grootste internationale filmfestivals voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. De twaalfde editie van Buster vindt plaats van 15 tot en met 25 september.

Bron: EYE Film