web analytics

'New Kids' hebben ook beste openingsweekend

Reacties zijn gesloten

De film New Kids Turbo! heeft het record gevestigd voor het beste openingsweekend voor een Nederlandse bioscoopfilm. Dat heeft distributeur Benelux Film maandag gemeld.

Tot dit weekend stond dit record op naam van Komt een Vrouw bij de Dokter. Die film wist vorig jaar in haar eerste weekend 167.000 bezoekers te trekken. De ‘New Kids’ wisten – met minder kopieën; 89 tegenover 116 – ruim 183.000 mensen naar de zalen te lokken. De film bracht bijna 1,5 miljoen euro op, en zag bovendien nog bijna 2 ton opgehaald worden in voorpremières. In totaal trok de film al meer dan 200.000 bezoekers.

Het record van de Nederlandse film die op één dag de meeste bezoekers heeft getrokken, blijft staan op naam van de komedie Flodder in Amerika! van regisseur Dick Maas. Flodder in Amerika! wist in 1992 62.5000 mensen op één dag te verleiden een kaartje te kopen, New Kids Turbo kwam niet verder dan 57.000.

De film Sint van Dick Maas viel ver terug in de lijst: de film verloor dit weekend ruim 70% ten opzichte van vorig weekend en zakt van plaats 2 naar plaats 10. Hiermee lijkt de film de grote verwachtingen niet waar te kunnen maken en wordt zelfs de 400.000 bezoekers grens een heuse opgave. Komende week komt A-Film wel met een nieuwe reclame-campagne voor de film, die wellicht voor een revival zorgt.

Dik Trom blijft het goed doen in de zalen en zal deze week bekroond worden met een Gouden Film (meer dan 100.000 bezoekers). De Eetclub zakt van plaats 4 naar plaats 7. De familiefilm Het Geheim zag haar omzet met 53% stijgen t.o.v. vorig weekend, maar staat nog altijd op een teleurstellende 11e plaats in de bioscoop top 20.