web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 03-10

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 03-10
De donderdag is traditiegetrouw een soort van ‘overgangsdag’; iedereen kijkt eigenlijk al uit naar de uitreiking van de Kalveren vrijdagavond. Desalniettemin biedt het programma van morgen nog enkele leuke films en events. Om 12.15 uur draait in Wolff City 2 de film Toegetakeld door de Liefde, met in de hoofdrol Raymond Thiry. In Wolff City 3 kunnen we om 15.00 uur vervolgens naar De Ontmaagding van Eva van End. Aansluitend haasten we ons naar het festivalpaviljoen, waar om 17.00 uur waar schrijfster Myrthe van der Meer geïnterviewd wordt over haar nieuwste boek en de plannen om ‘PAAZ’ te verfilmen.

’s Avonds zitten we om 18.00 uur klaar in Louis Hartlooper Complex 1 voor de vertoning van Cyrus Frisch’ Vergeef me in het kader van het hoofdthema ‘naakt’ onder de noemer ‘Schande!’. Experts en ervaringsdeskundigen leggen de cultproducties van de jaren zeventig en tachtig langs de seksuele meetlat van nu. Na Vergeef me wordt Pim de la Parra’s Mijn Nachten met … (1975) vertoond. Een andere mogelijkheid om de avond op een leuke manier door te brengen, is met de Avond van de commercial (Stadsschouwburg, blauwe zaal, 19.30 uur). Hierin worden allerlei aansprekende, ontroerende en vermakelijke commercials uit binnen- en buitenland vertoond, afgewisseld met gesprekken met deskundigen.

Om 22.30 is het dan helaas alweer zover: de allerlaatste talkshow (met naborrel) van dit jaar …