web analytics

Nieuws van 1 november

Reacties zijn gesloten

– Maandelijks Nederlands filmmagazine Cut! gelanceerd

– ‘Attached to Omar’s life for 7 minutes’ wint NPS New Arrivals prijs

– Trailer ‘Oorlogswinter’ online! 

 

Maandelijks magazine Cut! – geheel gewijd aan de Nederlandse film – vanaf 3 november verkrijgbaar 

 

Vanaf maandag 3 november is het nieuwe magazine Cut!, dat geheel aan de Nederlandse film gewijd is, verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. Het zeventig pagina’s tellende magazine zal elfmaal per jaar verschijnen. Naast interviews, setverslagen en achtergrondartikelen wordt er elke maand een dvd aan het tijdschrift toegevoegd. Cut! besteed aandacht aan allerlei genres, van mainstream tot arthouse en van documentaires tot experimentele films.

 

In het eerste nummer vinden we onder andere achtergrondartikelen terug over Ciske de Rat (1984) en Twee Vrouwen (1979), interviews met Yorick van Wageningen, Melody Klaver en Thijs Römer en een setverslag van Wit Licht. Eerstgenoemde film is eveneens op dvd aan het tijdschrift toegevoegd.

 

‘Attached to Omar’s life for 7 minutes’ wint NPS New Arrivals prijs 

 

Het online open podium voor de korte film NEW ARRIVALS heeft de film ‘Attached to Omar’s life for 7 minutes’ van Robbert-Jan Vos als beste film van de maand oktober bevonden. De jury bestaande uit Vincent van Monnikendam, Arno Dierikcx, Juliette Janssen (IFFR), Ingrid Walschots (NPS) en het online publiek hebben uit de vijf genomineerden deze winnaar aangewezen.

 

Ondertussen is de zevende ronde voor de New Arrivals competitie begonnen. Deadline zevende ronde: 15 november 2008.

 

NEW ARRIVALS is sinds 30 januari 2006 actief en toont 99% van de ingezonden films online. Op de site zijn ook korte films te zien van Paul Verhoeven, Lukas Moodysson, Chris Cunningham, Simone van Dusseldorp, Han Hoogerbrugge en vele andere filmmakers. 

  

Bron: Cinema.nl

  

Trailer ‘Oorlogswinter’ online!

  

De trailer van de nieuwe film van Martin Koolhoven, Oorlogswinter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw, is officieel gelanceerd. Bekijk hem hieronder. Voor meer informatie over de film zie www.oorlogswinterdefilm.nl.