web analytics

Nieuws van 10 juli

Reacties zijn gesloten

– ‘Alles stroomt’ in première op NFF

– Amerikaanse remake ‘In Oranje’

Twaalf plannen geselecteerd voor telefilms 2011

– Teaser ‘Lover of Loser’ gelanceerd

– Opnamen ‘Tien Torens diep’ bijna van start

– Ook ‘Happy End’ en ‘Carmen van het Noorden’ in première op NFF

– ‘Kikkerdril’ wint in Uruguay

– Nieuwe kinderserie ‘XMIX’ van start

 

 


‘Alles stroomt’ in première op NFF

 

Alles Stroomt, de eerste lange speelfilm van Danyael Sugawara, gaat tijdens het 29e Nederlands Film Festival feestelijk in première. De vertoning vindt plaats op vrijdag 25 september in de stadsschouwburg Utrecht in aanwezigheid van de in 2008 met een Gouden Kalf bekroonde hoofdrolspeelster Anneke Blok, scenarioschrijfster Marieke van der Pol (Bride Flight, De Tweeling) en vele genodigden.

 

Alles Stroomt gaat over de gevoelens van een moeder en een zoon die op een belangrijk punt in hun leven ieder een andere kant op gaan. Damiaan is geslaagd voor zijn eindexamen en verlaat zijn ouderlijk huis om op kamers te gaan. Zijn moeder die hem na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen, een binnenschipper. Als zij bij hem gaat wonen verandert alles; er is geen ouderlijk huis meer en moeder en zoon leven meer en meer langs elkaar heen en verliezen elkaar uit het oog. De vraag is of de moeder-zoon liefde dit overwint.

 

Bron: NFF

 

Amerikaanse remake ‘In Oranje’

 

De Nederlandse jeugdfilm In Oranje (Joram Lürsen) wordt in de VS verfilmd. De Amerikaanse producent Wild Dancer Productions (bekend van What Women Want) heeft de rechten gekocht van IDTV Film. De film gaat over een jongen van 12 die graag in het Nederlands elftal wil voetballen. De plotselinge dood van zijn vader blijkt een groot obstakel. Deze vader werd gespeeld door Thomas Acda en zal in de Amerikaanse remake vervangen worden door een acteur met een A-status. In Oranje trok in 2004 meer dan 100.000 bezoekers, won verschillende prijzen op jeugdfestivals en kreeg in België al een remake. De opnamen voor de Amerikaanse versie beginnen in 2010 in Los Angeles.

 

Bron: Cinema.nl

  

Twaalf plannen geselecteerd voor telefilms 2011

  

De publieke omroepen hebben uit 78 inzendingen een voorlopige selectie gemaakt van twaalf plannen voor de telefilmreeks van 2011. Komend voorjaar volgt de definitieve keuze voor zes telefilms die in 2011 worden uitgezonden. Onderstaand de twaalf plannen, met tussen haakjes de schrijver(s); de regisseur; de producent; en de coproducerende omroep.

 

Briefgeheim (Marco van Geffen; Anna van de Heide; Lemming Film; VPRO)
Freaks (Melle Runderkamp; onbekend; Palm Plus Producties; KRO)
Een kleine kans (Lotte Tabbers; Nicole van Kilsdonk; Lemming Film; VARA)
Het leven volgens Nino (Urszula Antoniak; Diederik van Rooijen; Family Affair Films; NPS)
Naar Parijs (Mirjam Oomkes; Lourens Blok; Shooting Star; NCRV)
Rappertje (Arend Steenbergen; Arend Steenbergen; KeyFilm; NCRV)
De sterkste man van Nederland (Maarten Lebens & Pieter Bart Korthuis; onbekend; NL Film; KRO)
Thuis (Tijs van Marle; Margien Rogaar; Pupkin Film; NPS)
Vakantie in eigen land (Rob Bloemkolk; Simone van Dusseldorp; Waterland Film; VARA)
Vlugge vingers (Rosan Dieho; Sytske Kok; Pupkin Film; AVRO)
Willemspark (Diederik Ebbinge; Antoinette Beumer; Stormy Minutes; VPRO)
Zieleman (Eveline Verwoerd & Nelleke Zitman; Ben Sombogaart; Waterland Film; AVRO)
 
Bron: Publicity Company

  

Teaser ‘Lover of Loser’ gelanceerd

 

De eerste beelden van de komende Carry Slee verfilming Lover of Loser zijn vrijgegeven. Een teaser moet het (jonge) publiek warm maken voor de film:

 

 

Opnamen ‘Tien Torens diep’ bijna van start

 

Een deel van de opnames van de tiendelige tv-serie Tien Torens Diep is in Treebeek. Het Engerplein wordt in augustus omgetoverd tot een mijnwerkersbuurt uit de jaren ’50. Bij de gemeente Brunssum ligt een verzoek om onder meer de lantaarnpalen te vervangen door exemplaren van ruim een halve eeuw geleden.

 

Ook op de Brunssummerheide zijn opnames gepland van de serie die gebaseerd is op het gelijknamige boek van schrijver Jacques Vriens uit Gronsveld. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen mijnwerkerskinderen. De serie kost in totaal 4 ton. L1 en de Avro gaan Tien Torens Diep uitzenden.

 

Bron: L1

 

Ook ‘Happy End’ en ‘Carmen van het Noorden’ in première op NFF 

 

De speelfilms Carmen van het Noorden van Jelle Nesna en Happy End van Frans Weisz gaan  tijdens de 29e editie van het Nederlands Film Festival feestelijk in première in de Stadsschouwburg Utrecht. Carmen van het Noorden beleeft zijn première op donderdag 24 september in aanwezigheid van onder meer de acteurs Tygo Gernandt, Thom Hoffman en Sanguita Akkrum. De feestelijke vertoning van Happy End vindt plaats op zaterdag 26 september in aanwezigheid van de cast met onder meer Pierre Bokma, Catherine ten Bruggencate, Kitty Courbois en Edwin de Vries.

 

Benelux Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie van beide films. Carmen van het Noorden draait vanaf 24 september in de bioscoop. Happy End wordt op 1 oktober in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.

 

Bron: NFF

 

‘Kikkerdril’ wint in Uruguay

 

Op het filmfestival Divercine is Kikkerdril bekroond met de prijs voor beste speelfilm. Het festival is gericht op jeugdfilms en vindt jaarlijks plaats in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. De film van Simone van Dusseldorp (Diep) gaat over de zesjarige Max die kikkerdril voor zijn grote broer moet vinden. Samen met een meisje dat hij onderweg tegenkomt gaat hij op zoek. Onderweg zingen ze liedjes en komen ze de flora en fauna van Nederland tegen.

 

Kikkerdril viel al eerder in de prijzen. Zo mocht de prijs voor beste speelfilm ook in ontvangst worden genomen op het Kristiansand International Children’s Festival in Noorwegen. Begin maart werd de Gouden Film uitgereikt, omdat Kikkerdril in Nederland meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop had getrokken.

 

Bron: Cinema.nl

 

Nieuwe kinderserie ‘XMIX’ van start

 

Vanaf afgelopen woensdag (8 juli) zendt de EO de nieuwe kinderserie XMIX uit. De serie is gemaakt door de makers van Ernst, Bobbie en de Rest. Erik van Trommel (Ernst) heeft nets als bij Ernst en Bobbie de verhalen verzonnen en Gert-Jan van den Ende (Bobbie) heeft weer de muziek gemaakt. Trend Media, het bedrijf van de twee, heeft XMIX geproduceerd.

 

XMIX is een kinderserie waarin Exel, Dax en Xena uit de wereld van hun spannende videospelletje kruipen om in onze wereld problemen op te lossen. In afleveringen van 15 minuten met een liedje in het midden, pakken onze helden boven op, lossen ze vreemde zaken op en voorkomen ze akelige rampen. De serie is gericht op kinderen van 4 tot 9 jaar.

 

Bron: MVSP