web analytics

Nieuws van 10 november

Reacties zijn gesloten

– Geen EFA-nominatie ‘Oorlogswinter’

– Gouden Film voor ‘Terug naar de Kust’

– Gouden Panda voor Nederlandse documentaire

– Internationale prijs voor korte Nederlandse film

– Docu John Appel in première op IDFA

Geen EFA-nominatie ‘Oorlogswinter’

De film Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven is niet genomineerd voor een European Film Award. De Britse film Fish Tank van de Nederlandse co-producent Kees Kasander werd wel genomineerd, in de categorie beste film en beste actrice (Katie Jarvis). De European Film Academy maakte de nominaties zaterdag bekend op het European Film Festival van Sevilla in Spanje.

Bron: ANP / Nu.nl

Gouden Film voor ‘Terug naar de Kust’

De speelfilm Terug naar de Kust met in de hoofdrol Linda de Mol heeft binnen anderhalve week na de première meer dan 110.000 bezoekers getrokken. Hiermee heeft de film de status van Gouden Film bereikt. Regisseuse Will Koopman, producent Gijs van de Westelaken en Linda de Mol ontvingen maandagmiddag de Gouden Film uit handen van Astrid Kunst, vertolkster van de titelsong Still Here.

Bron: ANP

Gouden Panda voor Nederlandse documentaire

De Nederlandse documentaire DIARY OF A TIMES SQUARE THIEF van Klaas Bense heeft op het Sichuan TV Festival in Chengdu (China) de Gouden Panda Award gewonnen in de categorie ‘Most innovative Documentary Film’. Ook de Nederlandse documentaires THE LAST DAY OF SHISHMAREF van Jan Louter (Miroir Films) en GIMME A HUG (van Stichting Protect the Sharks) waren genomineerd voor een Golden Panda Award in de categorie ‘Best Nature & Environmental Protection Award’. Zij werden echter niet bekroond.

Bron: NFF

Internationale prijs voor korte Nederlandse film

De korte film Missen van regisseur Jochem de Vries heeft de eerste prijs gewonnen op het internationale kortefilmfestival in Berlijn, interfilm Berlin. De Vries liet 77 concurrenten vanuit de hele wereld achter zich en verdient 6000 euro met zijn prijs. De korte rolprent gaat over het alledaagse leven van een moeder en haar zevenjarige dochter. In totaal werden tijdens het festival vijfhonderd films uit 49 landen vertoond.

Bron: ANP / Nu.nl

Docu John Appel in première op IDFA

The Player, de nieuwe documentaire van John Appel, gaat zaterdag 21 november in première op het IDFA in Amsterdam. Tevens dingt de film mee voor de prijs voor de beste documentaire en zit ze in de competitie Premieres from the Lowlands. Documentairemaker Appel (bekend van Zij gelooft in mij, over volkszanger André Hazes) baseerde The Player op het avontuurlijke maar ook tragische leven van zijn vader.In de documentaire gaat Appel op zoek naar de ware aard van de gokker. The Player gaat in februari 2010 in de bioscoop draaien.

Bron: ANP / Nu.nl