web analytics

Nieuws van 11 september

Reacties zijn gesloten

– ‘De laatste Dagen van Emma Blank’ wint in Venetië

– ‘De Storm’ beleeft vanavond wereldpremière

– Halina Reijn in nieuwe film Van Heusden

– Nominaties Cinema.nl afficheprijs bekend

 

 

‘De laatste Dagen van Emma Blank’ wint in Venetië

 

Na het grote succes van ‘The Silent Army’ in Cannes, ‘Kan door Huid Heen’ in Berlijn, ‘Nothing Personal’ in Locarno, is er opnieuw grote waardering voor een Nederlandse productie op een van de grootste filmfestivals ter wereld. De laatste Dagen van Emma Blank, van regisseur Alex van Warmerdam, is op het filmfestival van Venetië namelijk bekroond als de beste Europese film van Venice Days in de categorie Europe Cinema Label, het parallelprogramma van het festival. De laatste dagen van Emma Blank is een zwarte komedie over een zieke vrouw des huizes die zich tegenover haar personeel ontpopt als een tiran.

 

Bron: ANP

 

‘De Storm’ beleeft vanavond wereldpremière

 

De film De Storm van regisseur Ben Sombogaart beleeft vanavond haar wereldpremière op het festival Film by the Sea in Vlissingen. De film, over de watersnoodramp van 1953, is met 6,3 miljoen euro de duurste film van het jaar. In aanwezigheid van cast en crew en veel bekende Nederlanders wordt het festival vanavond feestelijk geopend met de vertoning van de film.

 

Halina Reijn in nieuwe film Van Heusden

 

Halina Reijn, Oscar van Rompay, Leon Voorberg en Hans Kesting spelen de hoofdrollen in de nieuwe telefilm Win-Win van regisseur Jaap van Heusden. Dit heeft A-Film donderdag bekend gemaakt. De opnames zijn deze week begonnen. Win-Win speelt zich af in de financiële wereld en vertelt het verhaal over de opkomst en ondergang van de jonge bankmedewerker Ivan (Oscar van Rompay). Hij werkt als assistent-analist bij een grote Amerikaanse investeringsbank in Amsterdam. Hij ziet de financiële wereld als een groot spel en maakt een bliksemcarrière. Hij heeft veel geld en vrouwen, maar is eenzaam. Uiteindelijk gaat het fout en komt hij ten val.

 

Bron: A-Film / Nu.nl

 

Nominaties Cinema.nl afficheprijs bekend gemaakt

 

Uit maarliefst 53 filmposters heeft de vakjury van de Cinema.nl afficheprijs vijf affiches genomineerd die in aanmerking komen de prijs in ontvangst te nemen. Het publiek bepaalt welke van deze vijf posters de winnaar wordt van de 9e Cinema.nl Afficheprijs, bestaande uit een wisseltrofee (een ingelijst affiche van de klassieker Jonge harten, ontworpen door Titus Leeser) en een geldprijs van € 2.500,-. De genomineerden zijn (de posters van): Angst, De laatste Dagen van Emma Blank, Nothing Personal, Oorlogswinter en De Storm.