web analytics

Nieuws van 15 april

Reacties zijn gesloten

– Nederlandse jeugdfilms te zien in Toronto

– ‘El Olvido’ in Amerikaanse bioscopen

– Thomas Acda en Susan Visser in ‘Lover of Loser’

– ‘Het Huis van Anubis’ krijgt Belgische prijs

 


Nederlandse jeugdfilms te zien in Toronto

 

Maar liefst negen Nederlandse jeugdfilms zijn van van 18 tot en met 24 april te zien op het Sprockets International Film Festival for Childeren in Toronto. Dat maakte Holland Film, de organisatie die de Nederlandse film in het buitenland promoot, donderdag bekend. De Brief voor de Koning, Dunya & Desie, Hoe Overleef Ik Mezelf?, Morrison Krijgt een Zusje staan in het hoofdprgramma van het kinderfestival, net als The Seven of Daran, the Battle of Pareo Rock. De vier korte documentaires Danny’s Parade, Hoe Hormonen Mijn Leven Veranderden, Jamila en Porajmos maken deel uit van het programma-onderdeel Who Am I? Hierin praten tieners met verschillende achtergronden over hun leven.

 

Bron: ANP

 

El Olvido in Amerikaanse bioscopen

 

El Olvido van Heddy Honigmann draait vanaf woensdag in Amerikaanse bioscopen. Dat maakte Holland Film, de organisatie die de Nederlandse film in het buitenland promoot, dinsdag bekend. De bioscooprelease begint in New York, daarna volgen andere grote steden. In de veelbekroonde documentaire wordt een indringend portret geschetst van mensen die aan de onderkant van de samenleving leven. Straatkinderen, zwervers, maar ook obers en kleine middenstanders komen aan het woord en vertellen aan de hand van persoonlijke anekdotes over de politieke geschiedenis van Peru. Honigmann is geboren in Peru en woont en werkt in Nederland. Zij maakte eerder films als Forever, Crazy en Het Ondergronds Orkest.

 

Bron: ANP

 

Thomas Acda en Susan Visser in Lover of Loser

 

Zanger/acteur Thomas Acda en actrice Susan Visser spelen de volwassen hoofdrollen in Lover of Loser. Visser is kapsaloneigenaresse Katja en Acda (Alles is Liefde) speelt haar nieuwe vriend Willem. Dat liet een woordvoerster van de filmmakers dinsdag weten. Eerder is al bekendgemaakt dat Martijn Lakemeier (Mees), Gaite Jansen (Eva) en Ruud Feltkamp (Ricardo) de drie jeugdige hoofdrollen voor hun rekening nemen. Andere rollen zijn er voor Erik van Heijningen (Jesse), Manuel Broekman (Max), Claire Bender (Julia), Lucas Hamming (Sem), Afra Margeridon (Maritza), Carlien van Dijken (Roos) en Carlijn van Zijtveld (Sara).

 

De film vertelt het verhaal van de 15-jarige Eva, die problemen heeft met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva’s beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Hoewel Eva heimelijk verliefd is op Mees, valt ze als een blok voor Ricardo. Hij wint haar met cadeaus voor zich en stelt haar een reisje naar Parijs in het vooruitzicht.

 

Lover of Loser is de vierde verfilming van een boek van Carry Slee. Eerder verschenen Afblijven (2006), Timboektoe (2007) en Radeloos (2008) al op het witte doek. Maria Peters schrijft voor de nieuwste film wederom het scenario, Dave Schram is net als bij Timboektoe en Radeloos verantwoordelijk voor de regie. De film draait vanaf oktober in de bioscoop. 

 

Bron: ANP

 

Het Huis van Anubis krijgt Belgische kinderprijs

 

Het Huis Anubis heeft met de film ‘Het Pad der 7 Zonden’ een Vlaamse kinderprijs gewonnen. De film, gebaseerd op de Nederlandse kinderserie, werd als beste gekozen bij een internetstemming van de Vlaamse zender VTM. Dat meldde Studio 100 dat, samen met de zender Nickelodeon, producent is van Het Huis Anubis. De kinderen mochten in verschillende categorieën hun stem uitbrengen. De prijsuitreiking was live te zien op VTM.

 

Bron: ANP