web analytics

Nieuws van 15 december

Reacties zijn gesloten

– Nederlandse scholieren winnen filmprijzen

– ‘Nothing Personal’ wint wederom prijs

– Dick Maas’ ‘Sint’ moet volgend jaar in première

– Filmblad Skrien maakt doorstrart

– Prins Willem-Alexander bij première De Hel van ’63

– ‘Bride Flight’ wint Award

– Carice van Houten in Britse film

– Vlaamse films naar Palm Springs

– Roel Reiné maakt vervolg op ‘Death Race’

Nederlandse scholieren winnen filmprijzen

Nick Golterman en van Dyon Verkruijssen van het Cals College in Nieuwegein hebben gisteren op het Europese scholieren filmfestival Camera Zizanio in Griekenland de tweede prijs in de categorie 13 tot 17 jaar in de wacht gesleept met hun film “The Man from Vegas”. In dezelfde categorie wonnen Maarten Kuchen en Paul Schrijver van Scholengemeenschap Lelystad met “Het Gastenboek” de derde prijs. De eerste prijs ging naar een Zweedse horrorfilm. Voor het festival, dat jaarlijks plaatsvindt, werden meer dan 500 films ingezonden, afkomstig uit heel Europa. Nederland werd vertegenwoordigd door deelnemers van het in september gehouden Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). Organisator NFFS Dorée de Kruijk: “We mogen blij zijn met het resultaat: de door scholieren gemaakte Nederlandse films horen nog steeds bij de beste van Europa!”

Bron: Herrie

‘Nothing Personal’ wint wederom prijs

Nothing Personal viel afgelopen weekend wederom in de prijzen op een internationaal filmfestival. Zaterdagavond werd Lotte Verbeek op het 9e Festival International du Film de Marrakech uitgeroepen tot Beste Actrice. In Nederland is de film sinds afgelopen donderdag in de bioscopen te zien en trok inmiddels al ruim 9.000 bezoekers.

Dick Maas’ ‘Sint’ moet volgend jaar in première

Eindelijk is het zover: Dick Maas heeft een premièredatum voor zijn nieuwe film Sint aangekondigd. Maas is al sinds 2002 bezig het project, over een bloeddorstige Sinterklaas, te realiseren. De film moet 25 november 2010 in première gaan. Vanwege aanhoudende strubbelingen met het Nederlands Fonds voor de Film over subsidies was het doorgaan van de film lange tijd onzeker. Hoe de financiering nu is geregeld is onbekend.

Bron: Nu.nl

Filmblad Skrien maakt doorstrart

Filmmagazine Skrien maakt een doorstart. Het blad bracht in januari van dit jaar het laatste nummer uit, omdat minister Plasterk van Cultuur de subsidie voor het tijdschrift stopzette. Eric Ravestijn, de zakelijk leider van destijds, heeft de rechten van Skrien gekocht en brengt het tijdschrift nu uit onder zijn eigen uitgeversbedrijf FolioDynamica. Met een nieuwe hoofdredacteur, Wally Cartigny (schreef voorheen onder andere voor het vakblad Entertainment Business), en een ‘scherpere focus’ gaat Skrien de toekomst in. Het wordt een vakblad voor professionals uit de filmbranche en ‘connaisseurs’, maar het zal qua inhoud lijken op het oude Skrien. ‘We gaan de nadruk leggen op het maken van mooie films en alles wat daarbij komt kijken’, legt Cartigny uit. ‘Ook zullen we verhalen maken over nieuwe producten die op de markt verschijnen voor de filmindustrie. En daarnaast willen we interviews doen met mensen uit het vak, bijvoorbeeld iemand die special effects maakt voor films.’  Eind van deze maand verschijnt de eerste uitgave.

Bron: Cinema.nl

Prins Willem-Alexander bij première De Hel van ’63

Kroonprins Willem-Alexander was zondagmiddag aanwezig bij de première van De Hel van ’63. In de Friese hoofdstad Leeuwarden werd de kroonprins meteen door pers en publiek aangesproken als meneer Van Buren, de naam waarmee hij in 1986 zelf de Elfstedentocht volbracht. ”In 1963 was ik er helaas niet bij, maar dankzij de film kunnen we het jaar herbeleven”, zei prins Willem Alexander. Hij zei blij te zijn weer in Friesland te zijn en herinnert zich zijn eigen tocht als een groot feest. Op de première in WTC Expo met 2750 gasten waren ook schaatshelden van weleer aanwezig en hoofdrolspelers Chris Zegers, Cas Jansen, Chava voor in ’t Holt en Lourens van den Akker. Veel gasten speculeerden bij een winterse temperatuur van 5 graden Celsius over een echte Elfstedentocht.

Bron: ANP / Nu.nl

‘Bride Flight’ wint Award

Tijdens de uitreiking van de 2-jaarlijkse Luxemburgse Filmprijzen heeft Jani Thiltges, producent en managing director van Samsa Film, vrijdagavond 4 december voor de film Bride Flight van Ben Sombogaart de Award voor Beste Internationale Coproductie in ontvangst mogen nemen. In 2007 werd deze Award vergeven aan de film Irina Palm en in 2005 aan The Girl with the Pearl Earring. De jury: ‘For a fluently made and always involving classical melodrama with international appeal that integrates work on several locations including Luxembourg, and for a long-standing co-production relationship that has made the production of this international success possible.’

Bron: NFF

Carice van Houten in Britse film

De Britse film From Time to Time, waarin Carice van Houten een rol speelt, is volgend jaar wereldwijd in de bioscopen te bewonderen. De film is gebaseerd op een boek van Lucy M. Boston. De film gaat over een 13-jarig jongetje dat erachter komt dat hij kan tijdreizen. Hij ontdekt daardoor  familiegeheimen. Bekijk hier de teaser:

Bron: AD.nl

Vlaamse films naar Palm Springs

Altiplano van Peter Brosens en Jessica Woodworth, Meisjes van Geoffrey Enthoven, My Queen Karo van Doroothée van den Berghe en De Helaasheid der Dingen zijn geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Palm Springs (5 tot en met 18 januari). Nooit eerder gingen zoveel Vlaamse films tegelijk naar het beruchte festival.

Bron: VAF

Roel Reiné maakt vervolg op ‘Death Race’

De Nederlandse regisseur Roel Reiné (The Delivery, Pistol Whipped) gaat vrijwel zeker het vervolg op de hitfilm Death Race maken. Dat meldden diverse Amerikaanse websites donderdag. In de futuristische actiethriller worden gedetineerden gedwongen om op leven en dood tegen elkaar te racen. In het eerste deel speelde acteur Jason Statham de hoofdrol. Het is nog niet duidelijk of hij ook in het vervolg terugkeert. Het verhaal speelt zich af voor de gebeurtenissen in het origineel.

Roel Reiné, die zes jaar geleden naar Hollywood vertrok om daar zijn geluk te beproeven, maakte de afgelopen twee jaar al twee grote Hollywoodfilms: Pistol Whipped met acteur Steven Seagal en het gijzeldrama The Marine 2. Beide films oogstten goede recensies. De opnames van het vervolg van Death Race moeten begin volgend jaar plaatsvinden.

Bron: ANP / Parool

2 gedachten over “Nieuws van 15 december

  1. Ik ben benieuwd of Sint ook in 3D gemaakt zal worden zoals het plan van Maas was/is.

Reacties zijn gesloten.