web analytics

Nieuws van 18 augustus

Reacties zijn gesloten

– ‘Nowhere Man’ van Patrice Troye naar Venetië en Montreal

– ‘Dunya & Desie’ wint Italiaanse prijs

Hadewych Minis en Barry Atsma in ‘Zwart Water’

 

 

‘Nowhere Man’ van Patrice Troye naar Venetië en Montreal

 

‘NOWHERE MAN’, de tweede speelfilm van de Vlaamse regisseuse Patrice Toye (ROSIE, GEZOCHT: MAN) gaat internationaal op twee festivals in premiere. Simultaan is de film te zien op het filmfestival van Venetie, in de auteurssectie-VENICE DAYS, en in competitie op het festival in Montreal. De film gaat over een veertiger die z’n ‘burgelijke’ leven drastisch vaarwel zegt om een nieuw begin te maken. Na een hels avontuur wil hij weer terug, maar het blijkt dat dit niet zo gemakkelijk gaat.

 

‘Nowhere Man’ is een surrealistische tragikomedie, met in de hoofdrollen Frank Vercruyssen, Sara de Roo en Muzaffer Ozdemir. De film is een co-produktie tussen Belgie, Nederland, Noorwegen en Luxemburg. De film is gedraaid in Belgie, Luxemburg en Barbuda (Caribische Zee). Nederlandse inbreng komt van Circe Films (co-produktie), Richard van Oosterhout (DoP), Vincent de Pater (production design) en Margriet Procee (kleding). Het scenario won al de prijs voor het beste Europese scenario op het Sundance filmfestival (NHK Award).

 

Bron: RVO / Oene Kummer

 

‘Dunya & Desie’ wint Italiaanse prijs

 

Regisseur Dana Nechushtan heeft dit weekend met de speelfilm DUNYA & DESIE de Onda d’Oro 2008 (Golden Wave), de prijs voor Beste Film gewonnen op de Isabella International Film Week In Maratea, Italië. Het juryrapport vermeldt: ‘Met lichtheid weet Dana Nechushtan een geschiedenis te creëren, waarin zij de verhalen van twee vrouwen verweeft, waarin hun vriendschap, en hun zoektocht naar een eigen identiteit centraal staan, en zij rekenschap moeten geven ten aanzien van zichzelf, maar ook ten aanzien van de ander.’

 

De speelfilm DUNYA & DESIE is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige televisieserie over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam Noord. In deze spannende en avontuurlijke trip door Marokko ontdekken de Marokkaanse Dunya en de Nederlandse Desie dat niets belangrijker is dan hun vriendschap.

 

De regie is in handen van Dana Nechushtan (Offers, Nachtrit) en het scenario is van Robert Alberdingk Thijm (De Daltons, Waltz). De hoofdrollen worden gespeeld door Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni. DUNYA & DESIE is geproduceerd door Lemming Film in coproductie met de NPS en uitgebracht door Independent Films. De film draait momenteel nog in meerdere bioscopen in Nederland en behaalde in mei de status van Gouden Film.

 

Bron: Lemming Film

 

Hadewych Minis en Barry Atsma in ‘Zwart Water’

 

Hadewych Minis en Barry Atsma gaan de hoofdrollen spelen in de bioscoopfilm Zwart Water, een psychologische thriller van regisseur Elbert van Strien. Na de dood van haar moeder verhuist Christine (Hadewych Minis) met haar man Paul (Barry Atsma) en dochter Lisa (Isabel Stokkel)naar België om in haar ouderlijk huis te gaan wonen. In het huis ontdekt de 9-jarige Lisa een meisje van haar leeftijd, Karen (Charlotte Arnoldy). Er onstaat een
vriendschap tussen de twee meisjes, maar Karen blijkt andere motieven te hebben en sleept Lisa mee in haar wereld. Vreemde ongelukken in en rond het huis drijven een wig tussen Paul en Christine.

 

Zwart Water is gebaseerd op een scenario van Elbert van Strien en Paulo van Vliet. Regisseur Elbert van Strien heeft een aantal prijswinnende korte films gemaakt, zoals Marionettenwereld (Gouden Kalf, Oscarnominatie), Verboden Ogen (Silver Melies, Kodak Award) en Het Verborgen Gezicht (Silver Melies, Hans Christian Andersen Award). Zijn laatste korte film werd geselecteerd voor het prestigieuze New Directors/New Films in het Museum of Modern Art, New York.

 

De opnames van Zwart Water gaan donderdag 31 juli van start en vinden grotendeels plaats in België. Accento Films produceert de film; Executive producer is Ate de Jong. Independent Films brengt Zwart Water najaar 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

 

Bron: Independent Films