web analytics

Nieuws van 19 juli

Reacties zijn gesloten

– Start opnamen Mijn Vader is een Detective

– Leven atlete Foekje Dillema verfilmd

– ‘VORO-NOVA’ in selectie Locarno-festival

 

 

Start opnamen Mijn Vader is een Detective

 

Nog deze maand starten de filmopnamen van de avontuurlijke jeugd / familiefilm Mijn Vader is een Detective! – HET GEHEIMZINNIGE FORTEILAND, naar een scenario van Zebi Damen en geregisseerd door Will Wissink. De film wordt geproduceerd door A’dam Films. De producenten maakten eerder de film Dropouts, die tijdens het Nederlands Film Festival te Utrecht genomineerd werd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Speelfilm. In de film beleven drie 13 jarige kinderen – Sam, Sterre en Ortwin – de spannendste avonturen. Detective Max is helaas niet zo talentvol als ie zelf denkt. Gelukkig is zijn zoon Sam een betere speurder. Samen met zijn buurmeisje Sterre helpt hij zijn pa bij een zoektocht naar een zeldzame, gestolen papegaai. Maar dan wordt Max ontvoerd. Ze belanden op een geheimzinnig forteiland met een duister mysterie… Cees Geel speelt vader detective Max. Hij woont alleen met zijn zoon Sam die graag wil dat zijn vaders werk goed gaat, omdat ie anders wegens geldgebrek bij zijn moeder en haar nieuwe vriend moet wonen. Tygo Gernandt is Benno. Een echte griezel die het fort dag en nacht bewaakt. Camilla Siegertsz is Hadewij, een nietsontziende zakenvrouw die het fort bestiert. Ze was onder andere te zien in de films Raak, Floris en Met grote blijdschap. De jonge cast is gekozen uit ruim 2500 aanmeldingen. Na een aantal castingrondes en een intensieve acteerworkshop zijn drie talentvolle kids uitgekozen om de hoofdrollen te spelen. Tjeerd Melchers speelt de pientere Sam. Hij was al te zien in de musicals Tarzan, en Beauty and the Beast. Zijn hobby’s zijn zang en muziek. Jasmin Pasteuning is uitgekozen voor de rol van het coole buurmeisje Sterre. Zij heeft eerder in twee televisie commercials gespeeld. Haar hobby’s zijn toneel, pianospelen en judo. Rick Mackenbach is gecast voor de rol van Ortwin, zoon van een baron, eigenaar van de gestolen papegaai. Samen met Sam en Sterre probeert Ortwin de diefstal op te lossen. Rick speelde in musicals als Beauty and the Beast, Ciske de rat, Les Miserables en heeft ook een rol gehad in de TV-serie Villa Neuzenrode. Zijn grote hobby’s zijn zang en dans. De verwachte premièredatum is zomer 2009. Bridge Entertainment Group, onderdeel van de entertainmentdivisie van Foreign Media Group, verzorgt in samenwerking met RCV Entertainment de bioscoopdistributie.

 

Bron: MVSP

 

Leven atlete Foekje Dillema verfilmd

 

Het dramatische leven van atlete Foekje Dillema wordt verfilmd. Dat meldde producent Waterland Film donderdag. Dillema liep in 1950 een record op de 200 meter, maar werd ervan beschuldigd geen vrouw te zijn. De sportheldin moest een vernederende seksetest ondergaan, die zou hebben aangetoond dat ze geen vrouw was. Aan de opmars van Dillema, de grootste concurrente van Fanny Blankers-Koen, kwam abrupt een einde. De in 1926 geboren Nederlandse stierf vorig jaar een eenzame dood. Bert Stroo schrijft het scenario van de speelfilm. Het verhaal is mede geïnspireerd op de biografie van Max Dohle, getiteld Het Verwoeste Leven van Foekje Dillema, de Grootste Tragedie uit de Nederlandse Sportgeschiedenis. Dit boek verschijnt 5 augustus. De opnames van de film moeten eind 2009 plaatsvinden. Dillema heeft nooit willen praten over de voor haar zo pijnlijke kwestie, die de gemoederen nog altijd bezighoudt. De NPS en VPRO komen zondag in Andere Tijden Sport met duidelijkheid over de zaak. In de documentaire Het Mysterie Foekje Dillema wordt onthuld of Dillema een man of een vrouw was. De makers van het programma hebben toestemming gekregen van de familie van de atlete om een DNA-test uit te voeren. De documentaire is te zien om 22.10 uur op Nederland 1.

 

Bron: ANP

 

‘VORO-NOVA’ in selectie Locarno-festival

 

De Nederlandse film VORO-NOVA (1985) van Dick Rijneke en Mildred van Leeuwaarden is opgenomen in de officiële selectie van het 61e Internationale Film Festival Locarno. Voor de vertoning wordt de film speciaal gerestaureerd en gedigitaliseerd door het Nederlands Filmmuseum. Dat maakten Rotterdam Films en het Filmmuseum dinsdag bekend. VORO-NOVA behoort tot het programma Beelden voor de Toekomst waarin het museum in de komende zeven jaar een kerncollectie van het Nederlandse audiovisuele erfgoed veiligstelt door onder meer digitalisatie. VORO-NOVA was de openingsfilm van het International Film Festival Rotterdam in 1985 en werd zeer goed ontvangen. De film won de eerste prijs op het ARCO filmfestival in Madrid en hij werd wereldwijd vertoond op vele internationale filmfestivals.

 

Bron: ANP