web analytics

Nieuws van 2 januari

Reacties zijn gesloten

– Jacques Commandeur (73) overleden

– Platina Film voor ‘Oorlogswinter’

– ‘Alles is Liefde’ naar Miami

 

 

Jacques Commandeur (73) overleden

 

Maandag 29 december is acteur Jacques Commandeur op 73-jarige leeftijd overleden.  Bij Toneelgroep Amsterdam, waaraan hij sinds 1987 verbonden was, speelde hij in meer dan dertig producties, waaronder Mededa, King Lear en Maanlicht. Bij het Nederlandse televisiepubliek is Commandeur vooral bekend door zijn rol van ‘patiënt nr. 4’ in de serie Wij Alexander en zijn optreden naast Willeke Alberti in De Kleine Waarheid. Commandeur speelde ook in diverse films, waaronder Oorlogsrust (2006), Baantjer, de film: De Cock en de wraak zonder einde (1999), De Flat (1994), De Noorderlingen (1992) en De Drie beste dingen in het leven (1992).  

 

Bron: Toneelgroep Amsterdam

 

Platina Film voor ‘Oorlogswinter’

 

De film Oorlogswinter van Martin Koolhoven, naar de bestseller van Jan Terlouw, heeft sinds de release op 27 november in een recordtijd de grens van 400.000 bioscoopbezoekers gepasseerd en heeft daarmee de status van Platina Film bereikt. Het publiek, verdeeld over diverse generaties, stroomt massaal naar de bioscopen om deze ontroerende en spannende film te zien.  In de geliefde Kerstperiode staat de film op nummer 1 in de Box Office lijst is daarmee veruit de best bezochte film van het moment. De laatste Nederlandse film, die in deze periode de Box Office lijst aanvoerde, was in 1999 de film Kruimeltje van Maria Peters.

 

Bron: NFF

 

‘Alles is Liefde’ naar Miami

 

De Nederlandse bioscoophit Alles is Liefde is in februari te zien op het filmfestival Romance in a Can in de Amerikaanse stad Miami. De romantische komedie van regisseur Joram Lürsen wordt vertoond onder de Engelse titel Love Is All, meldde het festival woensdag op zijn website. De film uit 2007 wordt vertoond op zaterdag 14 februari, Valentijnsdag. Romance in a Can vindt volgend jaar voor de derde keer plaats. Het jaarlijkse festival richt zich volledig op romantische films uit Europa. De organisatoren willen Amerikanen laten zien hoe Europese filmmakers tegen het begrip ‘liefde’ aankijken. Tijdens het evenement van 6 tot en met 15 februari zijn in Miami meer dan 25 films te zien.

 

Bron: Nu.nl 

 

2 gedachten over “Nieuws van 2 januari

  1. Oorlogswinter begint de half miljoen ook al langzaam te naderen.

  2. Jacques Commandeur overleden … jammer dat ie relatief weinig in film heeft gespeeld, groots acteur!

Reacties zijn gesloten.