web analytics

Nieuws van 23 augustus

Reacties zijn gesloten

– ‘Blind’ gekozen als beste film door 1500 jongeren uit 30 landen

– Hans Pos verfilmt ‘Vuurkoraal’

‘Ode Ober’ gaat wereld over

– ‘Shocking Blue’ geselecteerd voor NPP

– Pilot voor jeugdserie ‘Le Camping’

 

 

‘Blind’ gekozen als beste film door 1500 jongeren uit 30 landen

 

Blind, van Tamar van den Dop en Phanta Vision Film International, is door de jury van het Giffoni Film Festival voor jongeren in Italië bekroond met de Golden Gryphon voor Beste Film en de Jury Prijs; De Bronzen Gryphon. De samenstelling van de jury is uniek: 1500 jongeren tussen de 6 en 19 jaar uit 30 landen hebben meegestemd.

 

Blind werd vertoond in de sectie Y Gen, waarvan de juryleden een meer volwassen benadering van films hebben dan in de andere secties. Ze zoeken naar een kritische maatschappijvisie en worden graag gestimuleerd hun innerlijke wereld te onderzoeken; de Y Gen sectie is voor jongeren van 15 tot 17 jaar.

 

Producente Petra Goedings is blij met de waardering van een jonge doelgroep voor de film. ‘Vorig jaar op het Nederlands Film Festival ontdekten we al dat de film enorm wordt gewaardeerd door jongeren; we wonnen daar de MovieSquad Award, de jongeren prijs. Wederom blijkt nu dat Blind goed valt bij deze doelgroep. Dat een jury, bestaande uit jongeren van over de hele wereld, voor Blind kiest vinden we natuurlijk fantastisch en een groot compliment naar regisseuse Tamar van den Dop.’

 

Ook sales agent Bavaria Film International en de Italiaanse distributeur Metacinema zijn zeer verheugd met de prijs; Blind, met Halina Reijn en Joren Seldeslachts in de hoofdrollen, wordt binnenkort in Italië uitgebracht.

 

Bron: Phanta Vision

 

Hans Pos verfilmt ‘Vuurkoraal’

 

Regisseur Hans Pos gaat de succesvolle roman Vuurkoraal van schrijfster Annet de Jong verfilmen. Dat heeft producent Shooting Star maandag bekendgemaakt. De bedoeling is dat de opnames van de film in 2009 plaatsvinden.

 

Vuurkoraal vertelt over een 17-jarig meisje dat op vakantie gaat naar Curaçao. Op een dag verdwijnt zij echter spoorloos. Een journalist van het Antilliaanse dagblad Amigoe start een onderzoek naar de verdwijning en raakt meer bij de zaak betrokken dan haar lief is.

 

Wie de hoofdrollen vertolken, is nog niet bekend. Het scenario is geschreven door Simon de Waal, die eerder verantwoordelijk was voor series als Unit 13 en Boks en de speelfilm Lek. Regisseur Pos maakte eerder de films Bella Bettien en Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi.

  

Bron: ANP

 

‘Ode Ober’ gaat wereld over

 

De Nederlandse film Ode Ober van regisseuse Hiba Vink is geselecteerd voor het Manhattan Short Film Festival. Het is de eerste Nederlandse productie ooit die in de bijzondere selectie van twaalf korte films uit alle hoeken van de wereld wordt opgenomen.

 

De twaalf korte films die uit meer dan vijfhonderd internationale inzendingen zijn geselecteerd, worden in de week van 21 september in meer dan tweehonderd bioscoopzalen op alle continenten vertoond. In Nederland wordt de Manhattan Short-selectie onder meer op 21 september in de Amsterdamse bioscoop Kriterion vertoond. 

 

 

Ode Ober is een negen minuten durende film die verhaalt over een ontevreden ober. De hoofdrollen worden vertolkt door Joop Keesmaat, Hunter Bussemaker en Arjen Lubach. Ode Ober draaide eerder op de markt van het Filmfestival van Cannes en won de publieksprijs tijdens de kortefilmcompetitie van de Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM), die eind mei in bioscoop Kriterion werd gehouden.

  

 

Bron: ANP  

 

‘Shocking Blue’ geselecteerd voor NPP

 

Speelfilm Shocking Blue van Mark de Cloe geselecteerd voor het Netherlands Production Platform op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De speelfilm Shocking Blue van regisseur Mark de Cloe, scenarist Céline Linssen en producent Waterland Film, is geselecteerd voor het Nederlands Productie Platform tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht in september.

 

In Shocking Blue wordt een hechte vriendschap tussen drie jongens hard onderuit gehaald als één van de drie iets overkomt. Een verhaal over verlies, schuld, onschuld en onvermogen, dat zich afspeelt tussen de helse kleuren van de Hollandse bollenvelden. Nederlands eerste tulpenfilm.

 

Shocking Blue is onderdeel van de nieuwe Oversteek-serie. De Nederlandse financiering is voltooid met Bijdragen van Filmfonds, VPRO, CoBo en Stimuleringsfonds.

 

Tijdens het Netherlands Production Platform worden Nederlandse en internationale speelfilmprojecten, die nog in ontwikkeling zijn, gepresenteerd voor coproductie of cofinanciering. Het Netherlands Production Platform is één van de onderdelen van de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival. 

 

Bron: The Publicity Company

 

Pilot voor jeugdserie ‘Le Camping’ 

 

Op 23 augustus start de Rotterdamse filmproductiemaatschappij White Bull Film de opnames voor de jeugd televisieserie Le Camping. De serie vertaalt voor een jong en breed publiek de geschiedenis van Europa en de Europese Unie naar gebeurtenissen op een camping. Een camping die van boven lijkt op Europa. Alle bewoners van de camping zijn afkomstig uit de verschillende Europese landen. 
 
 
De pilot wordt opgenomen op vakantiepark Eigen Wijze in de Noordoostpolder. Een zestal jongeren op de camping zijn uitverkoren om iedere week een camping journaal te maken onder leiding van de mysterieuze Nicole gespeeld door Sien Diels (Sesamstraat). Geen gemakkelijke opgave, want het lijkt of de geschiedenis van Europa zich herhaalt. Zo ontaard een spelletje trefbal van Duitsers tegen Fransen in een waar loopgraven gevecht. Het is aan de jongeren om de gevechten te stoppen!

 

Le camping is een cross mediale ervaring, waarin de geschiedenis op internet verder uitgediept wordt, met verhaallijnen, games etc.  

 

 
De pilot is gefinancierd door de Europese Commissie en het Rotterdams Fonds voor de film en is mede tot stand gekomen door productiebedrijf Thyr en Stichting Communicado. Producenten Herman Slagter en Ruud Boel zijn met diverse Europese omroepen in gesprek om er een langlopende serie van te maken.  

 

 

Bron: White Bull Film