web analytics

Nieuws van 24 juli

Reacties zijn gesloten

– Het Wapen van Geldrop in première op NFF

– Trailer en site Radeloos online

– De Brief voor de Koning opent goed in de bioscoop

– Verhoeven gelinkt aan WO II project

 

 

Het Wapen van Geldrop in première op NFF

 

In aanwezigheid van de sterrencast waaronder de hoofdrolspelers Thijs Römer, Katja Römer Schuurman en Tara Elders vindt op zaterdag 27 september op het 28e Nederlands Film Festival de wereldpremière plaats van HET WAPEN VAN GELDROP. Het regiedebuut van Gouden Kalfwinnaar Thijs Römer en producent Gijs van de Westelaken wordt vertoond in de Stadsschouwburg van Utrecht. HET WAPEN VAN GELDROP is een oer-Hollandse road-movie waarin drie minder stabiele dertigers in nood- Joke, Maddox en John- bij toeval in één auto belanden en het land doorkruisen. Een ontspoorde huismoeder, een suïcidaal meisje en een ontsnapte TBS-er blijken het wonderwel met elkaar uit te kunnen houden. De zeven dagen op weg naar Geldrop zullen hen per auto, boot en te voet leiden langs idyllische Hollandse plekken, waar zich het dagelijks leven niets van de drie buitenstaanders blijkt aan te trekken. Als het trio hun lotsbestemming bereikt en het tijd wordt om afscheid te nemen, hebben ze met geen woord gesproken over de problemen die aan de oppervlakte liggen, maar elkaar wel in essentie verstaan. Thijs Römer speelt de rol van de ontsnapte TBS-er John. Naast hoofdrollen voor Katja Römer Schuurman en Tara Elders zijn rollen weggelegd voor onder andere Huub Stapel, Catherine Keyl en Jan Mulder. Thijs Römer is in 2005 bekroond met een Gouden Kalf voor zijn hoofdrol in 06/05. Hij speelde in verschillende films en televisieseries van Theo van Gogh. “Een paar jaar geleden kwam ik op het Amsterdam CS Cees Geel en Eddy Terstall tegen, beide in een smoking en met een grote glimlach; zij gingen naar de première van hun film op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Ik werd gek van jaloezie. Daar ga ik even aan terugdenken de 27e september, als mijn film in première gaat. Toch een soort mijlpaal, een groots moment,” aldus Thijs Römer. HET WAPEN VAN GELDROP is geproduceerd door Column Film. Op 2 oktober gaat HET WAPEN VAN GELDROP landelijk uit in de bioscoop. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 11 september): www.filmfestival.nl 

 

Bron: NFF

 

Trailer en site Radeloos online

 

Op 2 oktober 2008 gaat de film Radeloos, naar het boek van Carry Slee, in première. De site en de trailer van de film staan nu online op: www.radeloosdefilm.nl. Op de achtergrond is de titelsong van Don Diablo te horen. Radeloos vertelt het verhaal van Paco. Yara heeft al een poosje een oogje op Paco, die bij haar op school zit en als dj plaatjes draait op feesten. Maar Paco heeft wat met Floor en ziet haar niet staan. Komt het misschien omdat ze te dik is? Yara’s moeder wil dat haar dochter fotomodel wordt maar eigenlijk wil Yara naar de kunstacademie. De modellen die Yara bij de castingbureaus ontmoet vindt ze zó mooi en dun, dat ze zichzelf al gauw te dik vindt. Ze besluit af te vallen door minder te gaan eten. Maar het gaat Yara niet vlug genoeg. Ze slaat al gauw hele maaltijden over. Zo slaat ze twee vliegen in één klap: nu kan ze fotomodel worden en vindt Paco haar misschien mooi genoeg. Maar naarmate Yara minder eet, voelt ze zich steeds slechter. Haar vriendin Sterre maakt zich ernstig zorgen. En Paco? Misschien heeft hij geen oog voor Yara omdat hij zo zijn eigen problemen heeft… De hoofdrollen in alweer de derde Carry Slee verfilming in drie jaar worden gespeeld door Marius Gottlieb, Marloes van der Wel en Robin Martens. Bijrollen zijn er onder andere voor Renée Soutendijk, Victor Löw en Monic Hendrickx.

 

De Brief voor de Koning opent goed in de bioscoop

 

 De Nederlandse avontuurlijke familiefilm DE BRIEF VOOR DE KONING van Pieter Verhoeff, gebaseerd op het met de Griffel der Griffels bekroonde boek van Tonke Dragt, heeft in de eerste week van release sinds 16 juli meer dan 75.000 bezoekers getrokken. Met een Box Office-cijfer van ruim € 417.000,- komt de film binnen op de vierde plaats in de Top 20 van best bezochte films. De filmeditie van het boek DE BRIEF VOOR DE KONING, met veel foto’s uit de film, vliegt over de toonbank. In korte tijd zijn bijna 15.000 exemplaren van de filmeditie verkocht. Het boek staat inmiddels op nummer 6 in de Kinderboeken Top 100 van best verkochte boeken. Daarnaast is ook veel vraag naar de luxe gebonden versie. DE BRIEF VOOR DE KONING is een productie van Eyeworks Egmond en Armada Productions. De hoofdrol wordt vertolkt door Yannick van de Velde, die als schildknaap Tiuri een uiterst geheimzinnige brief aan de koning van het naburige rijk moet bezorgen. Op zijn reis wordt hij vergezeld door Piak (Quinten Schram). Overige rollen zijn voor Daan Schuurmans & Victor Reinier als Grijze Ridders, Derek de Lint als Koning Dagonaut, Monic Hendrickx en Raymond Thiry als ouders van Tiuri, Michiel Romeyn als roverhoofdman, Hans Dagelet als tolwachter, Jeroen Willems als tolheer en Gijs Scholten van Aschat als stervende ridder Edwinem. De film wordt gedistribueerd door Benelux Film Distributors in Houten. De Brief voor de Koning is in heel Nederland te zien.

 

Verhoeven gelinkt aan WO II project

 

Paul Verhoeven gaat na het wereldwijd succesvolle Zwartboek weer een oorlogsverhaal verfilmen. Filmblad Screen International schrijft maandag dat de Nederlander een film gaat maken op basis van de memoires van Fransman Guy Sajer, getiteld The Forgotten Soldier (De Vergeten Soldaat). Het verhaal gaat over de schokkende belevenissen van Sajer als jonge Franse rekruut in het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Michael Frost Breckner heeft het script geschreven en is medeproducent, samen met broer John Breckner en Verhoeven. De opnames moeten volgend jaar plaatsvinden in Oost-Europa. Verhoeven werkt momenteel aan verschillende filmprojecten, waaronder de boekverfilming Knielen op een Bed Violen en The Thomas Crown Affair 2. Vorige maand werd bekend dat hij die laatste film wil opnemen in het Topkapi Paleis in de Turkse stad Istanbul. Met Zwartboek sleepte Verhoeven wereldwijd prijzen binnen. De film betekende de internationale doorbraak van hoofdrolspeelster Carice van Houten. Wie de hoofdrollen gaan spelen in het nieuwe oorlogsdrama is nog niet bekend.

 

Bron: NOS