web analytics

Nieuws van 28 oktober

Reacties zijn gesloten

– Gouden Film voor ‘Sinterklaas en het Geheim van het grote Boek’

– Gouden Film voor ‘Bride Flight’

– In recordtempo Platina Film voor ‘Anubis’

– ‘De Brief voor de Koning’ wint twee prijzen in Duitsland


 

Gouden Film voor ‘Sinterklaas en het Geheim van het grote Boek’

 

De familiefilm Sinterklaas en het Geheim van het grote Boek heeft binnen twee weken een mijlpaal van 100.000 bezoekers gehaald en heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. De overhandiging vond vrijdagmiddag plaats in de Amsterdamse Pathé Arena. Regisseur Martijn van Nellestijn, producent Erik Jan Slot en hoofdrolspeelster Pamela Teves werden verrast door Diego, de muzikale Zwarte Piet uit de film. Distributeur RCV Entertainment is erg blij met het succes van de familiefilm. Ook producent SRSP Films is verheugd. ‘Een deel van de winst gaan we als Sinterklaascadeautje aan een goed doel geven. Hoe meer mensen de film zien, hoe groter het cadeautje zal worden,’ zegt Erik Jan Slot.

 

Bron:NFF

 

 

Gouden Film voor ‘Bride Flight’

 

Bride Flight van Ben Sombogaart heeft de status van Gouden Film bereikt. Binnen anderhalve week hebben 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien. Op maandag 27 oktober ontvingen acteurs Waldemar Torenstra, Anna Drijver, Elise Schaap, Mattijn Hartemink en regisseur Ben Sombogaart de Gouden Filmtrofee uit handen van zangeres Ilse DeLange, die verantwoordelijk is voor de titelsong van de film Miracle.

 

 

Bron: NFF

 

 

In recordtempo Platina Film voor ‘Anubis’

 

 

De film Anubis en het Pad der zeven Zonden heeft binnen 18 dagen na de bioscooprelease de status van Platina Film bereikt. Samen met Alles is Liefde komt de film op een gedeelde eerste plaats voor het bereiken van de snelste platina film ooit. Het is de eerste Nederlandse kinderfilm die in zo’n korte periode na release 400.000 bezoekers heeft ontvangen. De castleden, schrijfsters en regisseur krijgen de trofee overhandigd door Nickelodeon presentator Patrick Martens op zondag 26 oktober om 15.45 uur in het medialab van het Cinekid Festival te Amsterdam.

 

 

Bron: NFF

 

 

‘De Brief voor de Koning’ wint twee prijzen in Duitsland

 

 

De Nederlandse jeugdfilm ‘De brief voor de koning’ is in de prijzen gevallen op het Duitse Schlingel Film Festival. De jeugdfilm werd tijdens de dertiende editie van het kinderfilmfestival gekozen tot beste film door zowel de internationale vakjury als de kinderjury. Dat heeft producent Eyeworks bekendgemaakt. ‘De brief voor de koning’ werd in Duitsland eerder al bekroond tijdens het Final Cut Film Festival in Marburg. De film is vanaf 13 november in meer dan vijftig bioscopen in Duitsland te zien. De verfilming van het gelijknamige boek van Tonke Dragt is in Nederland ook succesvol, met inmiddels meer dan driehonderdduizend bezoekers. Momenteel werkt Eyeworks aan de opvolger: ‘Geheimen van het wilde woud’.

 

Bron: Nu.nl