web analytics

Nieuws van 3 augustus

Reacties zijn gesloten

– Gouden Film voor ‘De Brief voor de Koning’

Première ‘Radeloos’ op NFF

– NFF en NPO presenteren de NLfilmtop50

 

 

Gouden Film voor ‘De Brief voor de Koning’

 

De Brief voor de Koning heeft 100.000 bezoekers getrokken. De boekverfilming, die sinds 16 juli in de bioscoop draait, wordt daarom bekroond met een Gouden Film. Dat maakte het Nederlands Film Festival woensdag bekend. Boekenschrijfster Tonke Dragt, hoofdrolspeler Yannick van de Velde en regisseur Pieter Verhoeff krijgen de Gouden Film-trofee donderdag in Den Haag uit handen van Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival. De film vertelt het verhaal van Tiuri (Van de Velde), die van een stervende ridder de opdracht krijgt een uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. Het wordt een avontuurlijke tocht, die hem naast onverwachte vijanden ook nieuwe bondgenoten brengt. Niet alleen de film is succesvol. De titelsong van de film, Stilte in de Storm van Jan Smit, staat op 1 in de Mega Top 100. Het boek De Brief voor de Koning staat inmiddels op de tweede plek in de top 100 van best verkochte kinderboeken.

 

Bron: ANP

 

Première ‘Radeloos’ op NFF

 

‘Radeloos’, naar de gelijknamige bestseller van Carry Slee, gaat tijdens het 28e Nederlands Film Festival groots in première. De nieuwe film van regisseur Dave Schram (‘Timboektoe) en producenten Sjef Scholte en Daniëlle Raaphorst, waar Maria Peters het scenario voor schreef, wordt op zondag 28 september om 19.00 uur in de Stadsschouwburg van Utrecht vertoond. Bij de première zullen de makers en de hoofdrolspelers waaronder Renée Soutendijk, Monic Hendrickx, Victor Löw, Marius Gottlieb en Marloes van der Wel aanwezig zijn.

 

Bron: NFF

 

NFF en NPO presenteren de NLfilmtop50

 

Vorig jaar presenteerde het festival De Canon van de Nederlandse Film, een lijst van 16 filmtitels en gebeurtenissen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. In 1999 werd TURKS FRUIT van Paul Verhoeven en producent Rob Houwer door het Nederlandse publiek uitgekozen tot Beste Nederlandse Film van de Eeuw. Nu is de stem opnieuw aan het publiek. Tot 31 augustus 2008 kan het Nederlandse publiek op zijn 10 favoriete films stemmen via www.filmfestival.nl/10favorieten. De 50 films met de meeste stemmen dingen mee naar de NLfilmtop50 Favoriet. Vanaf 1 september kan het publiek  via www.nlfilmtop50.nl de hele maand september zijn 5 favoriete films aangeven. Uiteindelijk leidt dit tot de verkiezing van de NLfilmtop50 Favoriet, die bekend wordt gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival op 2 oktober 2008. Tijdens het Nederlands Film Festival bespreekt Twan Huys in het dagelijkse VPRO  festivaljournaal op Nederland 2 opvallende noteringen.

 

Het 28e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober 2008.

 

Bron: NFF