web analytics

Nieuws van 3 februari

Reacties zijn gesloten

– Stemmencast NL’se animatiefilm Suske en Wiske bekend

– Over de Liefde van Doeschka Meijsing wordt film

Tygo Gernandt speelt hoofdrol in ‘Carmen van het Noorden’

– Filmfonds komt terug op selectiemethode

– Oranje loper bij première ‘Spion van Oranje’Topacteurs verzorgen stemmen voor Nederlandse animatiefilm Suske en Wiske

 

Gerenommeerde acteurs als Frank Lammers, Kees Boot, Jeroen van Koningsbrugge, Pierre Bokma en Raymonde de Kuyper zullen deze zomer met hun stem schitteren in de animatiefilm Suske en Wiske – De Texas Rakkers, naar het gelijknamige stripboek van Willy Vandersteen.

 

Frank Lammers brengt Lambik tot leven, Kees Boot is te horen als Jerommeke, Raymonde de Kuyper kruipt in de huid van tante Sidonia, Jeroen van Koningsbrugge is Theofiel én Theodore, Pierre Bokma leent zijn stem aan Professor Barabas, en Marijn Klaver en Nanette Drazic zijn Suske en Wiske.  Naar een scenario van  Guy Mortier, Dirk Nielandten Eric Wirix is de film geregisseerd door Mark Mertens en Wim Bien (o.a. Ice Age 2). De film is vanaf 17 juni te zien in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen.

 

Over de Liefde van Doeschka Meijsing wordt film

 

Isabella Films heeft met uitgeverij Querido een contract gesloten voor de verfilming van Over de Liefde, de bestseller van Doeschka Meijsing. Het boek, dat inmiddels zowel met de AKO literatuurprijs als met de F. Bordewijkprijs is bekroond, staat al wekenlang in de bestseller top 10 van de CPNB en vorige week is het 100 000ste exemplaar over de toonbank gegaan. De Luwte treedt op als coproducent en Annemarie van de Mond zal de film regisseren.

 

In Over de Liefde wordt een vrouw verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom. Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen, in de steek gelaten, op de rand van een depressie. Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze, na een hersenoperatie, een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? Was het eigenlijk wel een ongeluk? En wie waren erbij? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was. Daar vindt ze de liefde in de pure vorm terug, maar moet ze ook ervaren dat er duistere kanten zitten aan zelfs de meest onschuldige hartstocht.

 

Tygo Gernandt speelt hoofdrol in ‘Carmen van het Noorden’

 

Tygo Gernandt speelt de hoofdrol in de nieuwe speelfilm ‘Carmen van het Noorden’. Gernandt zal in de nieuwe productie te zien zijn naast het jonge talent Sanguita Akkrum, zo maakte producent San Fu Malta maandag bekend. In de urban muziekfilm zullen ook Thom Hoffman, Kurt Rogiers en Margreet Boersbroek rollen vertolken. De regie komt in handen van Jelle Nesna. Carmen van het Noorden wordt een eigentijdse versie van de opera Carmen van Bizet en is ook een remake van de film Carmen van het Noorden uit 1919. Deze film werd vorig jaar opgenomen in de canon van de Nederlandse speelfilm. De opnamen voor de film starten op 8 februari in Rotterdam. Naar verwachting zal de rolprent in het najaar van 2009 in de bioscoop komen. 

 

Bron: ANP

 

Filmfonds komt terug op selectiemethode

 

Het Nederlands Fonds voor de Film wil nader overleg met speelfilmproducenten over de selectiemethode om voor subsidie in aanmerking te komen. Vorige maand dreigden de producenten met juridische stappen tegen het fonds om de selectiemethode van tafel te krijgen.

 

Eind vorig jaar werd bekend dat voortaan twaalf productiehuizen in aanmerking komen voor twee derde van de totale subsidie. Daarbij is onder meer gekeken naar de staat van dienst van de producenten. Bewezen artistiek en commercieel succes worden beloond, aldus het filmfonds.

 

De Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS) was daar ontstemd over. Het Filmfonds maakte maandag bekend de selectie van de twaalf productiehuizen in te trekken. ,,Het fonds acht nader overleg wenselijk en heeft producenten gevraagd om met een opbouwend voorstel te komen.”

 

Bron: ANP

 

Oranje loper bij première ‘Spion van Oranje’

 

Bekende Nederlanders bevolken zondagmiddag een speciale oranje loper voor de Theater Fabriek in Amsterdam waar de première van Spion van Oranje plaatsvindt.  Naast hoofdrolspelers Paul de Leeuw, Najib Amhali, Jennifer Hoffman en Nelly Frijda komen onder anderen acteurs Katja Römer-Schuurman, Pierre Bokma, Lieke van Lexmond, Victor Löw en Nicolette van Dam, rappers Yes-R en Lange Frans en cabaretier Viggo Waas.

 

Als Nederland wordt bedreigd door de terroristische tweelingbroer van de onhandige couturier François van Vliet (De Leeuw), is François de enige die het land kan redden. François moet de plaats van zijn broer Bruno (eveneens een rol van De Leeuw) innemen om zijn plannen om Nederland te vernietigen te stoppen. Hij wordt in deze missie bijgestaan door geheim agenten Mustafa (Amhali) en Lena (Hoffman).

 

De film is geregisseerd door Tim Oliehoek (Vet Hard!) en geproduceerd door San Fu Maltha en Frans van Gestel, die ook aanwezig zijn op de première. Na afloop van de speciale vertoning treedt Natalia op. Deze Belgische zangeres zingt de titelsong All or Nothing.  Spion van Oranje draait vanaf donderdag in de bioscoop.

 

Bron: ANP