web analytics

Nieuws van 3 november

Reacties zijn gesloten

– Gouden Film voor ‘Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot’

– Goede opening ‘Terug naar de Kust’

– ‘Brief voor de Koning’ beste jeugdfilm in Chicago

– ‘Helaasheid’ blijft scoren

– Matthijs van Nieuwkerk in ‘De gelukkige Huisvrouw’

– ‘SM-Rechter’ wint drie prijzen in Duitsland

– Grootste première voor ‘De Hel van ’63’

– ‘Oorlogswinter’ ook verkocht aan Duitsland en Frankrijk

Gouden Film voor ‘Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot’

De film Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot van regisseur Martijn Nellestijn heeft binnen drie weken meer dan 100.000 bezoekers naar de zalen weten te lokken. Hiermee is de film goed voor een Gouden Film Award. De film draait tot half december in de Nederlandse bioscopen.

Goede opening ‘Terug naar de Kust’

Terug naar de Kust, met in de hoofdrol Linda de Mol, heeft in het eerste weekend 50.000 bezoekers weten te trekken. De film staat hiermee op de derde plaats in de bioscoop top 20, na de kaskrakers This is it! en Up. Met een schermgemiddelde van 4300 euro moest de film enkel This is it! voor zich dulden.

Naast Terug naar de Kust blijven ook De Storm, Lover of Loser en SpangaS op Survival het goed doen. Eerstgenoemde is inmiddels goed voor 600.000 bezoekers, terwijl Lover of Loser de 200.000 nadert en SpangaS op Survival deze grens inmiddels heeft overschreden. Sinterklaasjournaal: de Meezingmoevie scoort minder: slechts een kleine 30.000 mensen bezochten de film in de eerste drie weken.

‘Brief voor de Koning’ beste jeugdfilm in Chicago

De film Brief voor de koning, de verfilming van een boek van Tonke Dragt, heeft eerder deze week op het Chicago International Children’s Film Festival de eerste prijs van de jeugdjury gewonnen in de categorie beste buitenlandse speelfilm.

De award in Chicago is de zesde internationale onderscheiding voor de film van Pieter Verhoeff. Onlangs won Brief voor de koning op het KidsFest filmfestival in Jakarta de prijs voor beste film en werd de film op het Final Cut Filmfestival Almburg uitgeroepen tot beste film van het festival. Brief voor de koning vertelt het verhaal van een jonge schildknaap die een geheimzinnige brief aan de koning van het naburige rijk moet bezorgen.

Bron: ANP / Cinema.nl

‘Helaasheid’ blijft scoren

De film De Helaasheid der Dingen van Felix van Groeningen blijft het goed doen in Nederland en Vlaanderen. In Vlaanderen bezochten reeds meer dan 250.000 mensen de film, in Nederland kochten 40.000 mensen een kaartje. De regisseur en producent van de film zijn “aangenaam verrast” door de grote belangstelling.

Bron: Teletekst één

Matthijs van Nieuwkerk in ‘De gelukkige Huisvrouw’

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk speelt een kleine rol in de film De gelukkige Huisvrouw, naar het gelijknamige boek van Heleen van Royen. Van Nieuwkerk zal als zichzelf, presentator van DWDD, in de film van Antoinette Beumer te zien zijn. De opnamen voor de film, met in de hoofdrol Carice van Houten, zijn in volle gang. De bioscooprelease staat gepland voor april 2010.

SM-Rechter wint drie prijzen in Duitsland

De Vlaamse film SM-Rechter van regisseur Erik Lamens heeft op het Duitse Fetish Film Festival drie belangrijke prijzen in de wacht gesleept. De film won in de categorie ‘Beste Film’, ‘Beste Actrice’ (Veerle Dobbelaere) en ‘Beste Acteur’ (Gene Bervoets). Het Fetish Film Festival richt zich op films die op alternatieve en grensverleggende wijze verhalen over liefde en seks. Er waren vijftig films in competitie.

Bron: Deredactie.be

Grootse première ‘De Hel van ’63’

De Hel van 63, over de barre Elfstedentocht van 1963, beleeft in december een grootste première in het Friese Leeuwarden. De film van Steven de Jong zal dan voor het oog van 6000 mensen in première gaan. Volgens de regisseur is het de grootste Nederlandse filmpremière ooit. De première zal plaatsvinden in het WTC. Vanaf 17 december is de film in de Nederlandse bioscopen te zien.

‘Oorlogswinter’ ook verkocht aan Duitsland en Frankrijk

Oorlogswinter, van regisseur Martin Koolhoven, is verkocht aan Duitsland en Frankrijk. Dit meldde het Engelse filmblad Screen op haar website. Het succes volgt op de bekroning van de film op het Filmfestival in Rome. De film is tevens de Nederlandse Oscarinzending.

Bron: Nu.nl