web analytics

Nieuws van 7 oktober

Reacties zijn gesloten

– Radeloos opent op 1, Het Wapen van Geldrop flopt

– Aanrijding in Moscou wint debuutprijs in Zürich

– Tussen Hemel en Aarde wint twee prijzen in Portugal

– Twaalf plannen geselecteerd voor telefilms 2010

 

Radeloos opent op 1, Het Wapen van Geldrop flopt

 

De film Radeloos van Dave Schram, naar een scenario van Maria Peters en gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee is op nummer 1 binnengekomen van de Top 20 van best bezochte films van het afgelopen weekend. De film behaalde een omzet van 245.000 euro. Bijna 30.000 bezoekers trotseerden de regen om Radeloos in de bioscopen te zien. Zondag 28 september beleefde de film in aanwezigheid van cast & crew zijn Nederlandse première tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg van Utrecht. De film is te zien in 98 bioscopen.

 

Minder goed verging het Thijs Römer met zijn regiedebuut Het Wapen van Geldrop. De film wist op zes schermen slechts honderd bezoekers te trekken en is vanaf deze week nog slechts in één zaal in het gehele land te zien.

 

Bron: MVSP / Telegraaf

 

Aanrijding in Moscou wint debuutprijs in Zürich

 

Op het Filmfestival van Zürich heeft “Aanrijding in Moscou” zaterdag de “Variety’s New Talent Award” gewonnen. Met deze prijs beloont de jury van het festival de meest opmerkelijke debuutfilm die tijdens het Zwitserse filmfestival (25/9 – 5/10) wordt vertoond. “Aanrijding in Moscou” was één van de negen debuutfilms die het festival programmeerde. Regisseur Christophe van Rompaey nam de prijs in ontvangst uit handen van de voorzitter van de jury: Hollywoodlegende Peter Fonda. Het grootste filmvakblad ter wereld, Variety, geeft zijn naam aan deze prijs. Het is intussen de vierde internationale prijs voor “Aanrijding in Moscou”, die op de “Semaine de la Critique” tijdens het afgelopen filmfestival van Cannes drie prijzen in de wacht sleepte. In Nederland kwam de film succesvol binnen in de top 20 van beste bezochte films; op tien schermen wist de film een nette 20.000 euro op te halen.

 

Bron: Gudrun Burie

 

Tussen Hemel en Aarde wint twee prijzen in Portugal

 

De documentaire Tussen Hemel en Aarde – Een familiegeschiedenis uit Oezbekistan, heeft tijdens het International Film Festival of Performing Arts dat van 20 – 28 september 2008 in Museo Teatro National in Lissabon, Portugal plaatsvond, twee toonaangevende prijzen gewonnen.

 

De grote prijs voor de beste documentaire, bestaande uit een porseleinen cup, werd toegekend door een internationale jury bestaande uit Lauro António (regisseur en filmjournalist) – voorzitter van de jury, Monique Rutler (regisseur), São José Lapa (actrice), João Concha (architect en ontwerper), Inês Lapa Lopes (actrice) en Peter Michael Dietz (choreograaf).

 

Daarnaast won de film de juryprijs van de universiteit, bestaande uit een porseleinen plaquette. Zie www.ficap.pt

 

Bron: MVSP

 

Twaalf plannen geselecteerd voor telefilms 2010

 

De publieke omroepen hebben uit 86 ingezonden synopsi een voorlopige selectie van twaalf plannen gemaakt voor een nieuwe serie Telefilms. Komend voorjaar volgt de definitieve keuze voor de zes Telefilms die in 2010 worden uitgezonden.

 

Onderstaand, in alfabetische volgorde, de twaalf plannen. Tussen haakjes de schrijver(s); de producent; en de coproducerende omroep(en).

 

– 14 dagen (Patricia van Mierlo; Kemna & Zonen; BNN)
– Bayeux (Nicole van Kilsdonk; Waterland Film & TV; AVRO/NCRV)
– Isabella (Anna Bucchetti & Nafiss Nia; Circe Films; NPS)
– Kinderen van de zon (Eveline Verwoerd & Nelleke Zitman; Pupkin Film; HUMAN)
– Köfte (Michiel van Jaarsveld; Waterland Film & TV; AVRO/NCRV)
– Kom niet aan mijn kinderen (Nicolette Steggerda; Talent United; KRO)
– Lellebelle (Tamara Monzon; Pupkin Film; BNN)
– Meneer Van der G. (Peter de Baan; PVPictures; EO)
– Sekjoeritie (Bert Bouma; Stetz Film; EO)
– Het tuinfeest (Hanro Smitsman; Talent United; HUMAN)
– Vreemde (Urszula Antoniak; Family Affair Films; KRO)
– Win-win (Jaap van Heusden; IJswater Films; NPS)

 

Telefilms zijn Nederlandse speelfilms voor televisie, die inspelen op actuele maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke filmproducenten en de publieke omroepen krijgen financiële steun van het Stimuleringsfonds, het ministerie van OCW en het CoBO. Sinds de start in 1998 zijn 63 Telefilms geproduceerd.

 

De website van de Telefilms: www.telefilm.nl 

 

Bron: The Publicity Company

Een gedachte over “Nieuws van 7 oktober

  1. Ik ben echt benieuwd naar het ‘Wapen van Geldrop’. Als je maar op zes schermen wordt vertoond dan kan ik niet zeggen dat Römer een eerlijke kans heeft gekregen met zijn debuut…

Reacties zijn gesloten.