web analytics

Nieuws van 8 december

Reacties zijn gesloten

– Platina voor ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’

– Michiel van Erp werkt aan serie over Shaffy en List

– Naast ‘De Hel van 63’ ook ‘De Muts van 63’

– Chris Zegers in Western van Steven de Jong

– Trailer ‘Iep’ online

– Lotte Verbeek Shooting Star in Berlijn

– NFF weer grootste media-evenement

Platina Film voor ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’

Komt een Vrouw bij de Dokter, naar het gelijknamige boek van Kluun, heeft in recordtempo de Platina Film status bereikt. De film wist binnen tien dagen na de release meer dan 400.000 bezoekers te trekken. Barry Atsma nam de Platina Film award zondagavond in ontvangst. Na anderhalve week heeft de film reeds 3,4 miljoen euro opgebracht, goed voor minstens 450.000 verkochte kaartjes.

Michiel van Erp werkt aan serie over Shaffy en List

Het productiebedrijf De Familie van regisseur Michiel van Erp werkt samen met de AVRO aan een dramaserie over het werk en leven van Ramses Shaffy en Liesbeth List.  De voorbereidingen zijn al een half jaar bezig. ”De dood van Ramses maakt het voor mij alleen maar waardevoller om deze serie te maken”, aldus Van Erp. De AVRO hoopt de serie in het najaar van 2011 uit te zenden. ”Hun levensverhalen en hun muziek vormen de rode draad van het verhaal”, legt Van Erp uit. ”Maar het wordt geen één op één verfilming van hun biografieën. Ik ben ook enorm geïnteresseerd in de turbulente jaren zestig waar zij boegbeelden van zijn.”

Bron: Nu.nl / ANP

Naast ‘De Hel van 63’ ook ‘De Muts van 63’

Samen met de première van de film De Hel van 63, over de barre Elfstedentocht in 1963, gaat op 13 december tevens de Muts van ’63 in première. De Muts van ’63 is een eerbetoon aan de helden die in de ijskoude winter van ’63 de Elfstedentocht volbrachten. In De Muts van ’63  blikken de schaatsers terug op de barre tocht en hun overwinning. Of ze het koud hadden? “Nee hoor, kou zit tussen je oren”, aldus het verrassende commentaar van Reinier Paping. Bekijk de trailer hieronder. Meer informatie op www.demutsvan63.nl.

Chris Zegers in western van Steven de Jong

Acteur Chris Zegers gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe speelfilm van Steven de Jong. De regisseur werkt momenteel aan een nog naamloze western die hij komende zomer in Spanje wil gaan draaien. Het project wordt een ‘low-budget vriendenproject’, aldus de regisseur in het AD.

”Het scenario ligt er”, stelt De Jong. ”Nu nog het geld en de tijd.” Hij vergelijkt het verhaal met Kill Bill van Quentin Tarantino. ”Een man heeft als kind gezien dat zijn vader werd vermoord en nu wil hij wraak.” De Jong stelt dat het project ”vol zit met revolveractie, bloedvergieten, bordeelbezoek en paardenachtervolgingen, zoals dat hoort in westerns”. Chris Zegers speelt ook een van de hoofdrollen in de Steven de Jong film De Hel van 63, die komende zondag in première gaat in Leeuwarden.

Bron: Nu.nl / AD

Trailer ‘Iep’ online

De trailer voor de nieuwe jeugdfilm Iep van regisseuse Rita Horst – die haar naam overigens van de aftiteling heeft laten verwijderen – is gelanceerd. Iep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De hoofdrollen worden gespeeld door Huub Stapel, Joke Tjalsma en Kenadie Jourdin. De film is vanaf 17 februari 2010 in de bioscopen te zien.

Lotte Verbeek Shooting Star in Berlijn

Actrice Lotte Verbeek (Links, Nothing Personal) gaat als Nederlandse Shooting Star naar het Film Festival van Berlijn. Ze maakt deel uit van het Shooting Star programma, dat jonge Europese acteurs in de schijnwerpers zet. Een vakjury selecteerde in totaal tien Shooting Stars, die zich van 13 tot en met 15 februari in Berlijn aan de internationale filmindustrie en -pers presenteren. Verbeek (27) vertolkte de hoofdrol in de film Nothing Personal van Urszula Antoniak. Eerder dit jaar sleepte de film zes prijzen in de wacht op het Locarno Film Festival en won vier Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Eerder waren onder anderen Maryam Hassouni, Halina Reijn, Mimoun Oaïssa, Monic Hendrickx, Thekla Reuten en Daan Schuurmans Shooting Stars in Berlijn.

Bron: Nu.nl

NFF weer grootste media-evenement

Het Nederlands Film Festival is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot het grootste media-evenement van Nederland. Het Nederlands Film Festival verstevigt in 2009 haar koppositie in de ranglijst mediabereik. De ReSpons Evenementen Monitor stelt elk jaar de Evenementen Top 100 samen en evenals de voorgaande drie jaren, staat het filmfestival op één als het gaat om gerealiseerde media-aandacht.  De eindklassering komt tot stand door de gegenereerde media-aandacht, gestuurde en vrije publiciteit uitgedrukt in MediaBereikEenheden (MBE’s), bij elkaar op te tellen. Het festival kwam in 2009 uit op de magische grens van 600 MBE’s, het maximum aantal te behalen MBE’s in de rekenmethode van Respons. Daarmee bleef het Nederlands Film Festival de runner up in de medialijst. De gegevens zijn afkomstig uit de Evenementen Top 100, editie november 2009, van de ReSpons Evenementen Monitor. In 2010 vindt het Nederlands Film Festival plaats van 22 september tot en met 1 oktober.

Bron: NFF

Een gedachte over “Nieuws van 8 december

  1. Ik kwam deze game tegen van de Hel van 63. Hij is erg tof!

    http://www.dehelvan63.nl/de_game

    ________________________________________________________
    Never let a computer see you hurry.
    [img]http://www.photo-bucket.nl/cfish/t/309312310314309341/5.gif[/img]

Reacties zijn gesloten.