web analytics

Nieuws van 8 september

Reacties zijn gesloten

– Re:visie:2008: Het Nieuwe Media Effect

– Rik van de Westelaken in ‘Spion van Oranje’

– Stapel speelt hoofdrol in Van Leeuwen-verfilming

 

Re:visie:2008: Het Nieuwe Media Effect

 

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht: 24 september t/m 3 oktober

 

Re:visie betreedt het grensgebied tussen film en andere kunsten. Jaarlijks tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht toont het nieuwe ontwikkelingen in de Nederlandse beeldende en audiovisuele kunst. Re:visie wil film onderzoeken, de vorm en esthetiek, vertoning en presentatie er van ter discussie stellen en afzetten tegen andere disciplines.

 

Re:visie 2008 toont de invloed van digitale media en hun technologie op film. Wat is het effect op vorm en esthetiek van de traditionele film? Waar eindigt het in beeld brengen van informatie en begint documentaire? En, wat zijn niet alleen de esthetische, maar ook politieke en culturele gevolgen van nieuwe media voor makers én voor publiek, juist nu, nu nieuwe media niet meer zo ‘nieuw’ zijn?

 

In Het Nieuwe Media Effect worden de resultaten van dit effect zichtbaar gemaakt, in een programma met performances, lezingen, masterclass, filmvertoningen en installaties.

 

Met bijdragen van: Esther Polak, Yolande Harris, Katleen Vermeir & Ronnie Heiremans, Constant Dullaart, Emile Zile, Govcom.org, JODI, Mieke Gerritzen & Koert van Mensvoort, Persijn Broersen & Margit Lukácz, Thomas Mohr, Jan Rothuizen, e.a.

 

De Nieuwe Documentaire: 28 september, 14.00 uur, Theater Kikker

Performing YouTube: 29 september, 20.30 uur, Theater Kikker

Masterclass Super PowerPoint Cinema met miniconferentie op 1 oktober, 14.00 uur, Filmtheater ‘t Hoogt

Screenings: 1 oktober, 19.30 uur, Filmtheater ’t Hoogt

Installaties: ’t Hoogt cafe, Winkel van Sinkel , videowall Stadschouwburg, raam Stadhuis t.o. Theater Kikker.

 

www. revisie.org

 

Bron: NFF

 

Rik van de Westelaken in ‘Spion van Oranje’

 

Rik van de Westelaken speelt een rolletje in de film ‘Spion van Oranje’. Dat vertelt de presentator van het NOS Journaal in de glossy Beau Monde.

 

In ‘Spion van Oranje’ wordt Nederland bedreigd door een gestoorde terrorist, gespeeld door Paul de Leeuw. Een homoseksuele couturier, die ook gestalte wordt gegeven door De Leeuw, gaat als geheim agent achter hem aan.

 

Ook Jennifer Hoffman, Najib Amhali, Nelly Frijda en Hans Kesting zijn te zien in de komische speelfilm die in februari in de bioscopen wordt verwacht.

 

Bron: Novum

 

Stapel speelt hoofdrol in Van Leeuwen-verfilming

 

Huub Stapel gaat de hoofdrol spelen in de familiefilm ‘Iep!’. Andere hoofdrollen in de verfilming van het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen worden vertolkt door Diederik Ebbinge en Joke Tjalsma. De opnamen gaan donderdag van start.

 

‘Iep!’ verhaalt over Viegeltje, een meisje met vleugels in plaats van armen. De 53-jarige Stapel speelt de vogelkijker Warre die haar onder een struik vindt en mee naar huis neemt. Tjalsma, de 51-jarige actrice die bekend is van onder meer de televisieserie Hertenkamp, speelt Warres vrouw Tine. De 39-jarige Vliegende Panter-cabaretier Ebbinge redt Viegeltje als ze is weggevlogen van Warre en Tine.

 

‘Iep!’ is eind volgend jaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

 

Bron: Novum