web analytics

Nieuws van 9 februari

Reacties zijn gesloten

– Marleen Gorris maakt film met Pierce Brosnan

– Variety lyrisch over ‘Oorlogswinter’

Linda de Mol in thriller ‘Terug naar de Kust’

– Stormloop op suppletiefondsMarleen Gorris maakt film met Pierce Brosnan

 

De Nederlandse Oscar-winnares Marleen Gorris (Antonia) begint deze maand in Zuid-Afrika met de opnamen voor haar meest prestigieuze internationale productie tot nu toe: het kostuumdrama Heaven and Earth. Een van de hoofdrollen in deze film, waarmee een budget van 16 miljoen euro is gemoeid, wordt gespeeld door ex-James Bond Pierce Brosnan.

 

Heaven and Earth speelt in Zuid-Afrika rond 1825. Brosnan speelt gouverneur lord Charles Somerset, die niet alleen te maken krijgt met de Boerenopstand. Een ontmoeting met een jonge arts, genaamd James Barry, gespecialiseerd in de keizersnee, maakt zijn leven nog gecompliceerder. Vooral als hij verliefd wordt op de man, die een vrouw blijkt te zijn. Deze rol wordt gespeeld door ex-model Natascha McElhone, bekend uit onder meer The Truman Show. Barry heeft echt bestaan. Na zijn dood in 1865 werd vastgesteld dat hij een vrouw was.

 

De opnamen voor Heaven and Earth moeten eind dit jaar klaar zijn. Twee Nederlandse distributeurs hebben belangstelling.

 

Bron: AD

 

Variety lyrisch over ‘Oorlogswinter’

 

Het gezaghebbende Amerikaanse entertainmentblad Variety is laaiend enthousiast over de Nederlandse film Oorlogswinter van Martin Koolhoven. Het blad publiceerde zijn recensie donderdag, op de openingsdag van het Filmfestival van Berlijn waar de film op de internationale markt draait.

 

De recensent van Variety prijst Oorlogswinter als ,,de perfectie mix tussen klassieke cinema en arthouse-emoties” en stelt dat de film ,,de internationale doorbraak van regisseur Martin Koolhoven kan betekenen”. Hij heeft volgens de recensie ,,de juiste middelen in huis om een verhaal dat zich grotendeels binnen in het hoofdpersonage voltrekt om te zetten in een epische blockbuster”. Behalve voor Koolhoven is er ook veel lof voor de jonge hoofdrolspeler Martijn Lakemeier, actrice Anneke Blok, productiedesigner Floris Vos en cameraman Guido van Gennep.

 

Bron: ANP

 

Linda de Mol in thriller ‘Terug naar de Kust’

 

Linda de Mol (Ellis in Glamourland, tv-series Spangen, Gooische Vrouwen) en Ariane Schluter (Ober, Johan, De Jurk, 06) spelen de hoofdrollen in de psychologische thriller Terug Naar De Kust, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Saskia Noort. Dat maakte een woordvoerder van de filmmaatschappij donderdag bekend. De film wordt gemaakt door Will Koopman, die eerder al de tv-series Gooische Vrouwen, Grijpstra & De Gier en Baantjer voor haar rekening nam. De opnames beginnen half februari.

 

De film verhaalt over de alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) die door een onbekende met de dood wordt bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.

 

Bron: ANP

 

Stormloop op suppletiefonds

 

Nederlandse filmproducenten hebben de afgelopen maand een grote hoeveelheid aanvragen ingediend voor het suppletiefonds van het Filmfonds. In januari werd er al voor 16 miljoen euro aangevraagd terwijl er voor het hele jaar maar 12 miljoen euro beschikbaar is. Dat heeft het Filmfonds donderdag bevestigd. Het fonds wil echter nog niet zeggen of het hem zorgen baart dat de pot na een maand in theorie al leeg is. ,,We zijn nu bezig alle aanvragen zorgvuldig te bekijken en te beoordelen”, stelt een zegsman. ,,Pas als een aanvraag formeel aan alle criteria voldoet, kunnen we de aanvraag honoreren.” Hoe lang het duurt voordat alle aanvragen zijn beoordeeld, kan het fonds ook niet zeggen.

 

Bron: ANP

 

Een gedachte over “Nieuws van 9 februari

  1. Het is alleen jammer dat ALS er weer eens een toewijzing is, deze meestal wordt gegund aan een regisseur die zich niet in het rijtje Dick Maas-Tim Oliehoek-Ben Sombogaart-Ruud van Hemert-Martin Koolhoven weet te scharen. Pim van Hoeven of Paula van der Oest, bijvoorbeeld. Arthouse, he…

Reacties zijn gesloten.