web analytics

Nijenhuis in hoger beroep

Reacties zijn gesloten

Johan Nijenhuis lijkt zich niet neer te leggen bij de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). De Costa-regisseur is van mening dat de poster van de horrorfilm Sint, met daarop een duistere Sinterklaas, kinderen schrik zal aanjagen. De RCC besliste echter dat afbeelding niet aangepast hoeft te worden.

“De Reclame Code Commissie staat het toe dat je in beroep gaat. Ik geloof dat de planning is dat de posters begin november in het straatbeeld komen. Dus we hebben nog even tijd voor overleg en aanvullend protest”, doet Nijenhuis vrijdag uit de doeken in RTL Boulevard.

Sint is de nieuwe film van Dick Maas en draait om een bloeddorstige Sinterkla as. Een groot aantal bezorgde ouders en andere tegenstanders, waaronder Nijenhuis, deed bij de RCC beklag over de poster. “Ik ben niet op voet van oorlog met de makers”, benadrukt de regisseur. “Het enige wat ik ze vraag is: hang die poster niet op straat.”

Bron: Novum

Een gedachte over “Nijenhuis in hoger beroep

  1. Ongelooflijk. Zijn eigen Foeksia mag niet als kinderfilm in de VS worden uitgebracht omdat de film op twee punten als aanstootgevend voor jeugdigen wordt gezien. Dan heeft hij toch geen recht van spreken als het om deze brave filmposter gaat.

Reacties zijn gesloten.