web analytics

Nijenhuis komt met Sint-film

Reacties zijn gesloten

Regisseur Johan Nijenhuis komt volgend jaar met een bioscoopfilm over Sinterklaas. De grote film van Sinterklaas speelt zich af in de jaren dertig. Volgens producent Klaas de Jong belooft het de duurste en grootste sinterklaasfilm ooit te worden. Dat maakte distributeur Independent Films dinsdag bekend.

Nijenhuis omschrijft de film als warme en sfeervolle sinterklaasfamiliefilm. De Jong: ”Het is Kruimeltje in sinterklaastijd, met het warme gevoel rond Sint Nicolaas dat we als Nederlanders allemaal herkennen.”

Deze week worden de eerste audities gehouden voor de kinderrollen. De opnames beginnen in februari in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De grote film van Sinterklaas draait vanaf november 2011 in de bioscopen.

Nijenhuis trok vorige maand fel van leer tegen de film Sint van collega Dick Maas. Hij diende een klacht in bij de Reclame Code Commissie over het promotiemateriaal van de komische horror. De commissie oordeelde dat de posters, anders dan Nijenhuis en een aantal deskundigen beweerden, niet traumatisch zijn voor jonge kinderen. Maas heeft laten weten dat hij nadenkt over een vervolg.

Bron: ANP

Reacties zijn gesloten.