web analytics

Nijenhuis maakt 'De Vervalser'

Reacties zijn gesloten

Regisseur Johan Nijenhuis gaat een film maken over het leven van Han van Meegeren, de grootste schilderijenvervalser die Nederland heeft gekend, meldt het ANP. Nijenhuis heeft de rechten gekocht van de biografie van Van Meegeren, die is geschreven door de Delftse hoogleraar Fred Kreuger. De voorlopige titel luidt De Vervalser. Acteurs zijn nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de film in 2011 wordt gedraaid en in 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien is.

”Het leven van Van Meegeren leest als een jongensboek”, aldus de regisseur. In de jaren dertig van de vorige eeuw verkocht de meestervervalser (1889-1947) zijn eerste vervalste Vermeer aan het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Van Meegeren opgepakt omdat hij een schilderij aan rijksmaarschalk Hermann Göring had verkocht. In februari kondigde producent San Fu Maltha nog aan een film te willen maken over Van Meegeren. Dit lijkt nu van de baan.

De Vervalser wordt de eerste film van Johan Nijenhuis & Co., het nieuwe productiebedrijf van Nijenhuis. De regisseur kondigde begin dit jaar aan weg te gaan bij producent NL Film. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren hits als Costa!, Volle Maan, de Zoop-trilogie en De Storm.