web analytics

Nijland en Weisz maken ‘Vurrukkulluk’

Reacties zijn gesloten

Componist en theatermaker Theo Nijland gaat het script schrijven voor de film ‘Het Leven is Verrukkulluk’, naar het gelijknamige boek van Remco Campert. Frans Weisz zal de film gaan regisseren. Het is voor Nijland de eerste keer sinds ‘Ivoren Wachters’ in 1998 dat hij weer een script schrijft voor een film. Weisz heeft al sinds 1961, toen de beroemde roman verscheen, plannen om Het leven is vurrukkulluk te verfilmen.

Het leven is vurrukkulluk vertelt over twee vrienden die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Vervolgens belanden zij in een wereld van vrije liefde en marihuana. Momenteel zit de film nog in de financieringsfase. De film wordt geproduceerd door Sigma Pictures van Matthijs van Heijningen.

Een gedachte over “Nijland en Weisz maken ‘Vurrukkulluk’

  1. Frans Weisz heeft eerder in de zestiger jaren, het voornemen gehad om de succesvolle en vele malen herdrukte debuutroman van Remco Campert “Het leven is verrukkelluk” te verfilmen, maar kreeg toen de financiering niet rond. Dat was, gelukkig, anders met de verfilming van “Het gangstermeisje”, ook geschreven door Remco Campert. Het scenario van die film is van Jan Blokker. Van de voorbereidingen van deze film en de uiteindelijke verfilming verscheen in 1966 een boek met foto’s van Eddy Posthuma de Boer.
    Ook het door Remco Campert geschreven Boekenweekgeschenk van 1985, “Somberman’s actie”, is verfilmd. Daarin is, naast geweld, affectieve ontvreemding werkeloosheid het allerheersende thema. De film is geregisseerd door Casper Verbrugge, in april 2000 in première gegaan. In Nederland is de film matig ontvangen, in het buitenland daarentegen enkele malen bekroond. De film is indertijd op (verhuur)video, maar tot op heden nog niet op dvd uitgebracht. Deze film is deels in Den Haag (bij de Bonnetrie) opgenomen.

Reacties zijn gesloten.