web analytics

NL Film gaat verder met Pim van Collem

Reacties zijn gesloten

NL Film producent Alain de Levita gaat een samenwerking aan met Pim van Collem. Vanaf heden zal van Collem in de functie van Executive Producer verbonden zijn aan het hoofdstedelijke productiehuis. Binnen NL Film zal Van Collem zich focussen op de ontwikkeling en realisering van Internationale filmfinancieringen, co- producties en sponsoring. Ook op het gebied van nieuwe 3D film en televisieproducties.

Alain de Levita : “Pim heeft ongelofelijk veel ervaring op het gebied van Internationale film en tv distributie. Daarnaast beschikt hij over een belangrijk wereldwijd netwerk en brede expertise die NL film in staat moet stellen haar vleugels uit te slaan buiten Nederland. Ook is hij één van de weinige Nederlandse producenten die inmiddels veel kennis heeft ontwikkelt m.b.t. het productie en distributieproces van 3D films. Wij zijn bijzonder verheugd om Pim in ons team te kunnen verwelkomen.

Pim Van Collem: “NL Film is uitgegroeid tot een productiebedrijf met een prachtig aanbod van kwalitatief film en tv drama. Het bedrijf is klaar om voor haar projecten ook buitenlandse partners aan te trekken. Daar ligt voor mij een geweldige uitdaging. Met het brede aanbod van talent en creativiteit dat NL Film in huis heeft, zijn we in staat zijn om onze grenzen te gaan verleggen.

Van Collem begon zijn loopbaan, als hoofd filmacquisitie bij omroepen : Veronica en Avro en werd later managing director van succesvolle Nederlandse distributiebedrijven, waaronder: Endemol International Distribution, Polygram Television Benelux en Movies TV.

In 2006 produceerde hij o.a. de succesvolle en internationaal bekroonde film Documentaire ‘Buddha’s Lost Children’. De film won de prijs voor Beste Documentaire op 11 Internationale film festivals en is één van Hollands bestbezochte non-fictiefilms.

NL Film produceert dramaseries als In Therapie, Penoza, Verborgen Gebreken en SpangaS. Daarnaast produceert dit productiebedrijf ook speelfilms w.o. recentelijk De Storm, Lang & Gelukkig, Foeksia de Miniheks en Alle Tijd.

Bron: Filmpeople