web analytics

NL Film verfilmt verhaal van 14-jarige Celine van Tol

Reacties zijn gesloten

Vandaag is in Z@PPLIVE de winnaar bekend gemaakt van de actie ‘Maak met ons je eigen film’ van producent NL Film. De kijkers en vakjury, o.l.v. Kaja Wolffers (creative director van NL Film) kozen unaniem voor het verhaal van de 14-jarige Celine van Tol uit Ter Aar. Haar verhaal, getiteld ‘Tien jaar in 1 dag’ zal deze zomer door NL Film verfilmd worden. Het scenario wordt i.s.m. de winnaar door NL Film ontwikkeld. De jonge filmmaakster in spé zal binnenkort i.s.m. regisseur Diede in ’t Veld (o.a. SpangaS en VRijland) beginnen aan de eerste castingronde voor haar film. De opnamen staan gepland voor de zomervakantie van dit jaar.

Alain de Levita: ‘Ik ben blij verrast door het jeugdige schrijftalent dat er in Nederland rondloopt. Ik weet zeker dat we hier iets moois van gaan maken om ons 10-jarig jubileum luister bij te zetten.’

Celine van Tol: ‘Schrijven is mijn allergrootste passie. Ik heb voor deze wedstrijd zelfs drie verhalen ingestuurd. Ik ben echt ontzettend blij dat mijn verhaal gewonnen heeft. Nu gaat mijn grootste droom in vervulling.’

Tien jaar in 1 Dag van Celine van Tol gaat over de 10-jarige tweeling Sofia en Remco. Samen bezoeken ze een museum met oud-Egyptische voorwerpen. Als ze tijdens een rondleiding de steen van een Piramide aanraken, worden ze getroffen door een vloek, die hen iedere dag tien jaar ouder maakt. De enige manier om het verouderingsproces te stoppen is een opdracht uit te voeren waarbij ze moeten kiezen tussen zichzelf en elkaar.

De actie ‘Maak met ons je eigen film’, waarin producent NL Film kinderen opriep hun beste filmidee in te sturen, werd door NL Film in het leven geroepen om het 10 jarig bestaan te vieren. De 3 kinderen die het beste verhaal instuurden hebben hun verhaal vanmiddag live gepitcht in Z@PPLIVE. Roos Bruning (11), Marnix Vorselman (9) en Celine van Tol (14) kregen daarvoor ieder 90 seconden de tijd. De kijkers konden via internet stemmen op hun favoriet. Deze stemmen werden opgeteld bij die van de vakjury die aan het eind van de uitzending de grote winnaar bekend maakte. De vakjury bestond uit Abbey Hoes, Sietske van der Bijl, Jelmer Ouwerkerk (allen uit o.a. Vrijland), Kaja Wolffers (creative director bij NL Film) en Diede in ’t Veld (regisseur van o.a. SpangaS). Laatstgenoemde zal de film ook regisseren.

NL Film, producent van o.a. Spangas en Vrijland, viert zijn 10-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis schreef NL Film enkele maanden geleden een wedstrijd uit voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. De opdracht luidde: bedenk een origineel verhaal voor een film met als thema 10! NL Film werd opgericht eind 2001 en staat onder leiding van Alain de Levita. Het productiehuis is gespecialiseerd in speelfilm en televisiedrama w.o. series als Penoza, In Therapie, Spangas en Vrijland en speelfilms als De Storm en De Sterkste Man van Nederland.