web analytics

No Place Like Home winnaar Publieksprijs 2009

Reacties zijn gesloten

De videoclip bij het nummer No Place Like Home van Thee Wreckers (een band waar animator Rosto zelf in zit) is door het publiek gekozen tot beste Nederlandse animatiefilm 2009.

Zaterdag 7 november werd in de Janskerk de publieksprijs voor de tweede maal uitgereikt. In eerste instantie kwam er een plaatsvervanger de prijs in ontvangst nemen, maar daar kwam onverwachts Rosto zelf aangesneld. Stoicijns, of gewoon verbaasd zei hij: ‘Ik begrijp dat dit de Publieksprijs is? Dat zegt dan veel over het publiek van het HAFF. Goede smaak!’

Voor de competitie waren 47 van de 156 aanmeldingen geselecteerd. De prijs is een reisstipendium van 1.000 euro beschikbaar gesteld door het Nederlands Fonds voor de Film en Holland Film.

In No Place Like Home verblijft een eenogige TV-presentator met zijn dode broer in een bewegend hotel en kijkt hij meewarig naar herhalingen op televisie wat hem doet terug verlangen naar vroeger. Klinkt dit bekend? Dat kan, de film ging vorig jaar op de openingsavond van het HAFF in première als voorfilm bij Waltz with Bashir. Dit jaar is de film ook geselecteerd voor de competitie onafhankelijke korte animatiefilms. Of Rosto er ook in die categorie met de hoofdprijs vandoor gaat, zullen we tijdens de slotavond te weten komen.

Reacties zijn gesloten.