web analytics

Nominaties Filmproducenten Nederland Award 2012 bekend

Reacties zijn gesloten

De nominaties voor de Filmproducenten Nederland Award zijn bekend. Op maandag 1 oktober vindt op het Nederlands Film Festivalde uitreiking plaats in Theater Kikker te Utrecht, aansluitend aan de NFF Talentdag. De Filmproducenten Nederland Award is één van de drie prijzen die binnen de NFF Studenten Competitie worden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. In totaal vertoont het festival 57 afstudeerfilms van de lichting 2011-2012.

Filmproducenten Nederland wil door het uitreiken van de prijs jong productietalent stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat. De Filmproducenten Nederland Award bestaat uit een bedrag van € 5.000,- te besteden aan een nieuwe productie. Juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) nomineerden:

  • Beau van Assem, Marloes de Rijke en Alexander van Damme voorMAGNESIUM (drama)
  • Kees Rijnen en Tainá Moreno de Oliveira Lagoeiro voor VAN DE WERELD (drama)
  • Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes voor DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN (jeugdfilm)

In de NFF Studenten Competitie worden door een andere jury uitgereikt:
De Tuschinski Award, aan de regisseur van de beste afstudeerfilm 2012, een bedrag van € 5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. En de Dioraphte Award, aan de film die of het crewlid dat zich weet te onderscheiden, een bedrag van € 5.000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte. De genomineerden voor deze prijzen worden op 1 oktober aan het begin van de avond bekendgemaakt, waarna later de drie winnende studentenfilms onthuld worden.