web analytics

'Nothing Personal' naar Verenigde Staten

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse speelfilm Nothing Personal van regisseur Urszula Antoniak en producent Rinkel Film gaat vanaf 19 december in Amerikaanse bioscopen draaien. De onafhankelijke distributeur Olive Films brengt de film uit in het arthouse circuit in de Verenigde Staten. De internationaal bekroonde film kreeg eerder een officiële bioscooprelease in acht landen waaronder Duitsland, Frankrijk, Spanje en Argentinië.

Nothing Personal is bovendien tweemaal genomineerd voor een European Film Award. Naast de nominatie van Lotte Verbeek voor Beste Europese actrice, dingt regisseur Urszula Antoniak mee naar de European Discovery Award. Deze prijs gaat naar een jonge, opkomende regisseur voor zijn of haar speelfilmdebuut. Op 4 december worden de European Film Awards – ook wel de ‘Europese Oscars’ genoemd – uitgereikt in Estland. Nothing Personal werd eerder bekroond met vier Gouden Kalveren – Beste Film, Regie, Sound Design en Camera – en zes prijzen op het prestigieuze Locarno International Film, onder meer voor beste debuutfilm en beste actrice.

Nothing Personal vertelt het verhaal van een jonge Nederlandse vrouw die, op zoek naar rust, belandt in het sobere landschap van het Ierse Connemara. Daar ontmoet ze Martin, een vijftiger die in een afgezonderd huis op het schiereiland woont. Hij stelt haar voor om voor hem te werken in ruil voor kost en inwoning. Zij stemt toe, op één voorwaarde: geen persoonlijk contact. Wie zal als eerste de deal breken en toegeven dat ze persoonlijke interesse in elkaar hebben?

Rinkel Film maakte eerder succesvolle speelfilms zoals Off Screen (Grand Prix Des Amériques en Award Best Actor Montreal World Film Festival 2005, Best Feature Film Philadelphia International Film Festival 2006) en Van God Los (Gouden Kalf Beste regisseur, Scenarioschrijver en Acteur), crossmediale fictieprojecten en Tv-series zoals Parels & Zwijnen voor Talpa/RTL5 en Floor Faber voor Net5.  

Bron: Rinkel Film

Reacties zijn gesloten.