web analytics

Nyncke Beekhuyzen vervangt Verbeek in 'Süskind'

Reacties zijn gesloten

Nyncke Beekhuyzen (Lotte; Verborgen Gebreken) gaat de vrouwelijke hoofdrol vertolken in de spannende oorlogsfilm Süskind van Rudolf van den Berg (Tirza). Ze gaat de rol van Hanna Süskind spelen, de vrouw van Walter Süskind, die wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger (Alles is Liefde). Beekhuyzen vervangt daarmee Lotte Verbeek die vanwege ziekte uit het project moest stappen. Dat maakten producenten Fu Works (Tirza; Oorlogswinter; Zwartboek) en Cadenza Films (Tirza) vandaag bekend op de filmset in Amsterdam.

Süskind vertelt het waargebeurde verhaal van de joodse verzetsheld Walter Süskind, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkzaam was voor de Joodsche Raad. Hij speelde een gevaarlijk dubbelspel met de SS’er Ferdinand Aus der Fünten, waardoor hij zo’n duizend joodse kinderen heeft kunnen redden van deportatie. De opnamen zijn 4 april van start gegaan.

Regisseur Rudolf van den Berg won afgelopen jaar zijn vierde ‘Gouden Kalf’ voor de film Tirza, naar het boek van Arnon Grunberg. Eerder regisseerde hij onder meer Zoeken naar Eileen, Bastille, De Avonden, For my baby en De Johnsons. Van den Berg over Beekhuyzen: “Ik ben erg blij met Nyncke als Hanna. Ze heeft al in Lotte laten zien dat ze  een jong en nieuw talent is die ik een grote toekomst voorspel als actrice.”

Nyncke Beekhuyzen (1980) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze werd bekend door haar hoofdrol in de televisieserie Lotte. Daarnaast speelde Beekhuyzen in Verborgen Gebreken, Spoorloos Verdwenen, Sprint, Het Woeden der Gehele Wereld, Gebroken Rood en is zij regelmatig te zien in het theater.

Naast Jeroen Spitzenberger als Walter Süskind wordt de cast gevormd door Tygo Gernandt (Van God Los; Het Schnitzelparadijs; Oorlogswinter) als de verzetsstrijder Piet Meerburg. Olga Zuiderhoek (Abel; Filmpje!) zal Henriëtte Pimentel spelen. Pimentel staat aan het hoofd van de crèche waarin de kinderen van ouders die in de Hollandsche Schouwburg zijn bijeengebracht, tot aan het moment van hun deportatie worden verzorgd. Katja Herbers (De Storm, Loft en Sonny Boy) is gecast als Fanny Phillips, de assistente van mevrouw Pimentel. Chava Voor in ’t Holt (De Hel van ’63) vertolkt de rol van een Joodse prostituee. Nasrdin Dchar (Tirza) is Felix Halverstadt, een medewerker van Walter Süskind die zich voor het verzet verdienstelijk maakt door documenten te vervalsen. De bekende Oostenrijkse acteur Karl Markovics (Die Fälscher; Unknown) speelt SS-Hauptsturmführer Ferdinand Aus der Fünten.

Süskind is een productie van Fu Works (Zwartboek) en Cadenza Films (Tirza). San Fu Maltha (Fu Works), Jeroen Koolbergen (Cadenza Films) en Reinier Selen produceren Süskind in coproductie met de VARA. De film komt als Telescoop-project tot stand met steun van het Ministerie van OCW, het Nederlands Fonds voor de Film en CoBO. Daarnaast wordt de film gefinancierd door MyM (Make Your Movie) en U-media. De opnames vinden plaats in Nederland, België en Roemenië.

Distributeur Independent Films brengt Süskind  winter 2011 uit in de Nederlandse bioscopen.