web analytics

ONS 2012 vanaf 7 december op TV

Reacties zijn gesloten

Acht duo’s van veelbelovende regisseurs in combinatie met talentvolle schrijvers presenteren onder de titel One Night Stand een nieuwe film van vijftig minuten. Deze acht verhalen zijn soms aangrijpend, soms komisch, maar altijd origineel en gloednieuw. Dit jaar komen onder andere massapaniek op een openluchtfeest, een verneukte liefde, een roadtrip naar Duitsland en huwelijksstress langs. De One Night Stand films zijn vanaf vrijdag 7 december 2012 iedere week om 23.15 uur op Nederland 2 te zien.

De films van dit jaar zijn (in alfabetische volgorde):

BALLAST (regie Mirjam de With, scenario Anke Boersma)
Ceremoniemeester Ellen probeert haar broer de mooiste dag van zijn leven te bezorgen, maar raakt verstrikt in de streken van haar halfzus, de eerste liefde van haar dochter, de capriolen van haar vrijgevochten moeder en de touwen van een luchtballon. Wie zal uiteindelijk de ballast overboord gooien en opstijgen?
Met onder anderen Isa Hoes, Kees Boot en Birgit Schuurman.

BOWY IS BINNEN (regie Aniëlle Webster, scenario Hanna Bervoets)
Vier vrienden bezoeken een openluchtfeest. In de rij ontstaat massapaniek. Tijdens deze ramp bepalen de onderlinge verhoudingen tussen de vrienden hun gedrag. Een van hen komt om het leven, de overgebleven vrienden worden nu als held, slachtoffer of schoft gezien. Maar zijn de slachtoffers niet ook schuldig?
Met onder anderen Reinout Scholten van Aschat, Sallie Harmsen, Anna Raadsveld en Jim Deddes.

BOY (regie Tami Ravid, scenario Cecilie Levy)
Een Filippijnse schoonmaker wiens leven bestaat uit hard werken en geld sturen naar huis, probeert ondanks zijn egoïstische vriendje en ongeïnteresseerde werkgevers zijn eigenwaarde te ontdekken. Met onder anderen Gerald Gonzales, Arvin Quirante en Bart Klever.

CABO (regie Ivan Barbosa, scenario Rogier de Blok)
De ambitieuze Kaapverdiaan Artur studeert medicijnen en heeft een leuke Nederlandse vriendin. Hij is de trots van zijn moeder en doorn in het oog van broer Harold. Artur´s succesvolle leven blijkt echter deels façade als hij bezoek krijgt van een mysterieuze Afrikaan. Deze Salif eist dat Artur met een oplossing komt voor het probleem dat hij angstvallig voor zijn omgeving geheimhoudt.
Met onder anderen Tarikh Jansen, Samira Maas en Adison dos Reis.

STOCKHOLM (regie Eche Janga, scenario Sammy Reynaert)
Chauffeur Ben Hunze heeft een busongeluk veroorzaakt in Spanje, waarbij vijf passagiers om het leven zijn gekomen. Sindsdien gaat hij gebukt onder een enorm schuldgevoel. Zelfs wanneer de taakstraf waartoe hij veroordeeld is erop zit, rust deze last op zijn schouders. Ben besluit naar een verre jeugdvriend in Stockholm te gaan, op zoek naar verlossing van zijn demonen.
Met onder anderen Ton Kas, J. ‘Kempi’ Slijger en Lili Kooijman.

TERUG (regie Jenneke Boeijink, scenario Jenneke Boeijink en Thibaud Delpeut)
De confronterende innerlijke zoektocht van Vincent. Door alle ervaringen die hij tijdens zijn werk als oorlogsfotograaf heeft opgedaan kan hij niet meer aarden in Nederland en besluit uiteindelijk alles achter zich te laten.
Met onder anderen Roeland Fernhout, Ricky Koole en Reinout Bussemaker.

UIT (regie en scenario Michiel Rummens)
De liefde tussen Thomas en Emma bevindt zich in een neerwaartse spiraal. Wanneer Emma besluit een paar maanden naar het buitenland te gaan, raakt Thomas in de ban van zijn angst haar te verliezen.
Met onder anderen Sallie Harmsen en Vincent van der Valk.

URFELD (regie Maurice Trouwborst, scenario Lotte Tabbers)
Babyboomer Bram brengt zijn norse vader en een vriend naar het Duitse dorpje Urfeld, niet wetende dat dit tripje eigenlijk een executiemissie is.
Met onder anderen Finn Poncin, John Leddy en Jaap van Maarleveld.

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. In samenwerking met het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO selecteerden NTR, VARA en VPRO uit 112 ingediende voorstellen acht projecten die werden gerealiseerd. Circe Films, Corrino Media Group, Family Affair Films en KeyFilm produceerden de One Night Stand films, in coproductie met de drie omroepen.

Dit jaar wordt de serie One Night Stand voor de zevende keer geproduceerd. Eerder verschenen in de serie films van onder anderen Rolf van Eijk (Vast  – Gouden Kalfwinnaar 2011), Thomas Korthals Altes (Finnemans – Gouden Kalfwinnaar 2010), Martijn Maria Smits (Anvers – Gouden Kalfwinnaar 2009), Jorien van Nes (Den Helder – Gouden Kalfwinnaar 2008), Jaap van Heusden (Ooit), Sanne Vogel (Mama), Mark de Cloe (Zomerdag), Simone van Dusseldorp (Subiet!), Michiel van Erp (Divina Gloria) en David Lammers (Snacken).