web analytics

Ook Goud voor ‘De Heineken Ontvoering’

Reacties zijn gesloten

Slechts vier dagen na de release heeft De Heineken Ontvoering vandaag de Gouden Film status behaald. In Pathé City te Amsterdam kregen regisseur Maarten Treurniet en acteurs Reinout Scholten van Aschat en Gijs Naber de Gouden Film uitgereikt. De Heineken Ontvoering van regisseur Maarten Treurniet trok al meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtstrijd tussen ’s werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

De hoofdrollen worden vertolkt door Rutger Hauer als Heineken, Reinout Scholten van Aschat (Rem), Gijs Naber (Cor), Teun Kuilboer (Frans) en Korneel Evers (Jan). Overige rollen worden vertolkt door actrice Truus te Selle als mevrouw Heineken, Marjolein Keuning speelt de minnares van Heineken, Els. Sallie Harmsen speelt het gangsterliefje. Andere rollen worden gespeeld door onder meer: Ton Kas, Beppie Melissen, Laurie Reijs, Marcel Hensema en Porgy Franssen.

De Heineken Ontvoering is geregisseerd door Maarten Treurniet. Het scenario is geschreven door Maarten Treurniet en Kees van Beijnum. Productie is in handen van Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Richard Claus. De film is gecoproduceerd door de VARA en kwam mede tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen NPO, het Nederlands Filmfonds, het CoBO fonds onder de noemer Telescoop. Daarnaast is de film gefinancierd door particuliere investeringen middels het Film Participatie Fonds Filminvesteringen.nl.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De Heineken Ontvoering draait momenteel in 113 zalen in Nederland.