web analytics

Ook Liza Sips en Gigi Ravelli in ‘APP’

Reacties zijn gesloten

Naast hoofdrolspelers Hannah Hoekstra, Isis Cabolet, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Jeroen Spitzenberger en Robert de Hoog spelen ook Mark van Eeuwen, Gigi Ravelli, Liza Sips, Patrick Martens en Alex Hendrickx een rol in de bioscoopthriller APP van Bobby Boermans.

De psychologie studente Anna Rijnders (Hannah Hoekstra) gaat na een verkeersongeval, waarbij haar jongere broer Stijn (Alex Hendrickx) verlamd is geraakt, helemaal op in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan app’s, social media en haar smartphone. Studente Sophie (Isis Cabolet) is haar beste vriendin en ze heeft een relatie met Daan (Matthijs van de Sande Bakhuyzen).

Na een wild feest, waar ze zich weinig van kan herinneren, ontdekt Anna dat een onbekende op haar smartphone een mysterieuze APP heeft geïnstalleerd, die een antwoord heeft op alle vragen die ze heeft. Niet alleen op wetenschappelijke en historische vragen, maar ook op die betrekking hebben op haar persoonlijk leven en dat van vrienden. Als ze via de scherpzinnige APP cryptische teksten en codes ontvangt, die samenhangen met de plotselinge en raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving, dringt langzaam maar zeker het besef door dat het meer is dan een handige APP.

De thriller APP is de eerste bioscoopfilm ter wereld die ondersteund wordt door een revolutionaire second screen applicatie. Via het tweede scherm volgt de kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn die op key scènes van de film op het grote doek en een mobiele device samenkomen. De kijker zal worden verrast met intrigerende foto’s, geluiden en extra film scènes die volledig synchroon lopen met de film en die optimaal in het scenario zijn geïntegreerd. De unieke combinatie van second screen als integraal onderdeel van een bioscoopfilm is ontwikkeld in samenwerking met Civolution en Service2Media.

“Het is een ambitieuze uitdaging om deze techniek te introduceren. De inhoud van onze film sluit naadloos aan bij deze primeur in de bioscoop”, aldus Robin de Levita.

APP moet in februari volgend jaar te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.