web analytics

Ook Schuurmans in 'De Bende van Oss'

Reacties zijn gesloten

Binnenkort starten de opnames van De Bende van Oss, een misdaadthriller gebaseerd op historische gebeurtenissen. Een film over een gewelddadige periode uit de vaderlandse geschiedenis, die zelfs het toenmalige kabinet ten val bracht. Een verhaal over goed en fout, over macht en machteloosheid, over liefde en verraad.

Na eerder bekendgemaakte castleden, waaronder Sylvia Hoeks als jonge cafébazin Johanna Heesch en Theo Maassen als politiecommandant, kunnen ook Daan Schuurmans als wachtmeester van de marechaussee Henk Roelofse en de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts als de echtgenoot van Johanna van Heesch aan de cast worden toegevoegd.

Andere hoofdrollen worden vertolkt door Marcel Musters als leider van de Bende van Oss, Frank Lammers als corrupte verzekeringsagent, Pierre Bokma als zakenman en Maria Kraakman als Trees, de zus van Johanna. De film wordt geregisseerd door André van Duren. Het script is geschreven door André van Duren en Paul Jan Nelissen (Van God Los, TBS). Piotr Kukla (De Tweeling, Bride Flight) verzorgt het camerawerk.

De Bende van Oss wordt gedistribueerd door Entertainment One Benelux en is vanaf het najaar in heel Nederland te zien. Matthijs van Heijningen, die in de jaren zeventig en tachtig een van de belangrijkste producenten was in Nederland, produceert de film.