web analytics

Ook Seunke wil 'De stille Kracht' maken

Reacties zijn gesloten

Regisseur Orlow Seunke (Gordel van Smaragd, Kaas) werkt nog steeds aan een verfilming van het boek De stille Kracht. Nadat in een eerder stadium de samenwerking met San Fu Maltha spaak liep, probeert Seunke het nu alleen. San Fu Maltha heeft het project inmiddels in ontwikkeling met Paul Verhoeven, die het boek ook wil verfilmen.

Volgens Seunke wordt het voor beide partijen echter een lastig verhaal. “‘Ik zet ook mijn vraagtekens bij de haalbaarheid van het project van Paul en San Fu”, stelt hij tegenover het ANP. ”Volgens mij hebben zij hun geld ook nog lang niet bij elkaar.” Seunke wil verder niet veel kwijt over het project, alleen dat hij voornemens is te gaan draaien zodra de financiering rond is.

De Stille Kracht speelt zich af op Java aan het eind van de negentiende eeuw. Resident Van Oudijck en zijn promiscue vrouw hebben relatieproblemen, terwijl Indonesische vrijheidsstrijders een guerrillaoorlog voeren tegen de Nederlandse onderdrukkers. In de jaren zeventig werd het boek van Louis Couperus al bewerkt tot een succesvolle televisieserie.