web analytics

Ook Verboom en Van Lexmond in 'Achtste Groepers'

Reacties zijn gesloten

Lieke van Lexmond en Hanna Verboom spelen een rol als verpleegkundige in de  familiefilm Achtste – Groepers Huilen Niet. Presentatrice/ actrice Van Lexmond (GTST, Volle Maan) vertolkt de rol van verpleegkundige Louisa. Hanna Verboom (Snowfever, de Co-Assistent) is verpleeglundige Rebecca. Beide steunen Akkie tijdens haar zware behandelingen in het ziekenhuis. De opnamen van de film, onder regie van Dennis Bots (o.a. Anubis), zijn in volle gang en duren nog de hele zomer.

Achtste-Groepers Huilen Niet is een  hoopvolle, ontroerende familiefilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het dappere meisje Anke. Zij zat bij de schrijver van het boek, Jacques Vriens, in de klas toen hij werkzaam was als leraar op een basisschool.

De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Haar klasgenoot Joep vindt voetbal geen sport voor meisjes. Maar dat kan Akkie niets schelen, ze is er ontzettend goed in en ze kan Joep makkelijk aan. Verder bereiden Akkie en haar klasgenoten in groep 8 zich voor op belangrijke zaken als de Cito- toets, het schoolkamp en de finale van het schoolvoetbaltoernooi. Ook proberen ze een nieuwe man te regelen voor Juf Ina.

Maar dan wordt Akkie plotseling ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar Juf Ina en haar klasgenoten. Ondanks het verdriet behoudt Akkie haar gevoel voor humor en kan ze het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar…

Het filmscenario, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (Loenatik, De Gelukkige Huisvrouw).  Van het boek Achtste-Groepers Huilen Niet zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht. Schrijver Jacques Vriens die dit jaar zijn 35-jarig jubileum als kinderboekenschrijver viert, putte voor het verhaal uit eigen ervaring. Uitgever is Van Holkema & Warendorf (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum).

Achtste-Groepers Huilen Niet wordt geproduceerd door Bijker (Harro van Staverden en David-Jan Bijker) en  Rinkel Film (Reinier Selen) in coproductie met de Evangelische Omroep en het Belgische Living Stone. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, Z@PP, het CoBO Fonds Dutch Filmworks en het Vlaams Audio Visueel Fonds.

Achtste-Groepers Huilen Niet is vanaf 15 februari 2012 te zien in de bioscoop.