web analytics

‘Oom Henk’ wint in Houston

Reacties zijn gesloten

De speelfilm Oom Henk heeft gisteren de Grand Award gewonnen op het International Film Festival Houston. Oom Henk – op het festival vertoond werd onder de titel ‘Uncle Hank’ – van regisseur Elbert van Strien en producent Stetz Film won de Remi in de categorie beste buitenlandse film. Daarnaast werd de film bekroond met de Special Jury Award. Scenarist Bert Bouma heeft de prijzen afgelopen zondag in ontvangst genomen.

Het WorldFest in Houston, Texas werd in 1961 opgericht en is daarmee het oudste ‘independent’ filmfestival ter wereld. Op het festival wonnen onder anderen de filmmakers Steven Spielberg, George Lucas en David Lynch hun allereerste prijzen. Scenarist Bert Bouma: “Uncle Hank heeft even grote schoonmaak gehouden in Houston, Texas”.

Rechtenstudent Koen redt zich uit een bedreigende situatie door te beweren dat topcrimineel Henk de Koning zijn oom is. Hij raakt alleen maar dieper in de problemen als ‘oom Henk’ enkele dagen later bij hem voor de deur staat. Koen mag als tegenprestatie een klusje voor hem doen, dat Koen natuurlijk onmogelijk kan afslaan. Nee, van oom Henk is-ie niet zomaar af.