web analytics

Opnamen Carry Slee-film ‘Spijt!’ van start

Reacties zijn gesloten

Deze week zijn de opnamen voor Spijt!, naar het gelijknamige boek van Carry Slee, van start gegaan. De film, die geregisseerd wordt door Dave Schram (Lover of Loser, Razend), draait vanaf het voorjaar van 2013 in de zalen. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Stefan Collier, Robin Boissevain en Dorus Witte.

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelfs mee.

Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaan ze Jochem zoeken om te zeggen dat het hen spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat …

Spijt! is het meest gelezen en bestverkochte jeugdboek van Carry Slee. Het boek is in 1996 voor het eerst verschenen en inmiddels al 32 keer herdrukt. Het is een echt Carry Slee-boek met een actuele thematiek. Van Carry Slee zijn inmiddels ook enkele romans voor volwassenen verschenen.

Inmiddels is gebleken dat de Carry Slee-films van Shooting Star Filmcompany en Just Bridge Entertainment een kweekvijver zijn voor nieuw Nederlands talent. Vele jonge acteurs uit eerdere Carry Slee-films zijn aangenomen op toneelopleidingen en verschillende acteurs hebben inmiddels rollen in andere Nederlandse films en TV-series gekregen.