web analytics

Opnamen 'De Heineken Ontvoering' afgerond

Reacties zijn gesloten

De opnamen van De Heineken Ontvoering zijn gisteren afgerond in Zuid-Afrika. In de film schittert Rutger Hauer als de wereldberoemde biermagnaat, die in 1983 op brute wijze werd ontvoerd in Amsterdam. Na een gevangschap van 35 dagen werd hij vrijgelaten in ruil voor een geldsom van 35 miljoen gulden. Na zijn vrijlating werd het de missie van Heineken om zijn ontvoerders te vervolgen. Na een  juridisch kat- en muisspel, werden ze uiteindelijk opgepakt en in hechtenis gesteld.

Het losgeld werd nooit volledig teruggevonden. Alfred Heineken is in 2002 overleden.

Producent Frans van Gestel van IDTV Film heeft met succes een promo van twee minuten met eerste ruwe beelden vertoond aan geïnteresseerde kopers in Cannes. Frans van Gestel: ‘Ik kan me geen betere acteur voorstellen om gestalte te geven aan Freddie Heineken dan Rutger Hauer, het grootste acteertalent dat Nederland heeft voortgebracht.’ Het is de eerste grote rol  van Rutger Hauer in een Nederlandse speelfilm sinds 30 jaar.

‘De Heineken Ontvoering’ wordt geregisseerd door Maarten Treurniet. Productie is in handen van Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld voor IDTV Film en producent Richard Claus.

De film wordt gecoproduceerd door de VARA en komt mede tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen NPO, het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO fonds onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gefinancierd door het Suppletiefonds en door particulieren investeringen middels het Film Participatie Fonds Filminvesteringen.nl. A-Film brengt de film 27 oktober 2011 uit in de bioscoop.

Bron: A-Film