web analytics

Opnamen 'De Heineken Ontvoering' gestart

Reacties zijn gesloten

Vandaag start  IDTV Film met de opnamen van de speelfilm “De Heineken Ontvoering”, de verfilming van de ontvoeringszaak van biermagnaat Freddie Heineken, onder regie van Maarten Treurniet. De hoofdrollen worden vertolkt door Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat, Gijs Naber en Teun Kuilboer. Acteur Korneel Evers kruipt in de huid van Jan, de vierde ontvoerder.

Korneel studeerde in 2004 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en staat sindsdien avond aan avond in het theater met het succesvolle cabarettrio ‘’Brokstukken’’. Komend najaar is hij te zien in de grote televisieserie “Lijn 32”. Daarvoor speelde Korneel Evers onder andere in de Telefilm “De Sterkste Man van Nederland” en de misdaadserie “Penoza”.

Actrice Truus te Selle neemt de rol van mevrouw Heineken op zich. Marjolein Keuning speelt de minnares van Heineken, Els. Sallie Harmsen speelt het gangsterliefje. Andere rollen worden gespeeld door onder meer: Ton Kas, Beppie Melissen, Laurie Reijs, Marcel Hensema en Porgy Franssen.

De opnamen vinden plaats in en rond de omgeving van Amsterdam en in Zuid-Afrika en duren tot eind mei. Het scenario van De Heineken Ontvoering is geschreven door Kees van Beijnum en Maarten Treurniet.

Productie is in handen van Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Richard Claus. De film wordt gecoproduceerd door de VARA en komt mede tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen NPO, het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO fonds onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gefinancierd door het Suppletiefonds en door particulieren investeringen middels het Film Participatie Fonds Filminvesteringen.nl (www.filminvesteringen.nl).

A-Film brengt de film 3 november 2011 uit in de bioscoop.

2 gedachten over “Opnamen 'De Heineken Ontvoering' gestart

  1. Ja de eerste dag zat er ook voor mij op als stand in voor Rutger Hauer.
    Het was een dag van lachen,werken en bijna iedereen had het koud toen we opnamen in de pretoriusstraat in Amsterdam.

  2. Nog 1 dag opnemen dan zit het er helaas al weer op voor mij al weer op.
    Het was leuk maar ook behoorlijk vermoeiend
    Bedankt voor de stunttrainingen en het samenwerken dames en heren van de crew en de cast.

Reacties zijn gesloten.