web analytics

Opnamen ‘Dorsvloer vol Confetti’ in Zeeland

Reacties zijn gesloten

In juli en augustus vinden in Zeeland de opnames plaats voor Dorsvloer vol Confetti. Tallulah Schwab regisseert de verfilming van Franca Treurs bestseller. Distributeur Entertainment One Benelux brengt de productie van Column Film in 2014 naar de bioscopen.

De verfilming van Dorsvloer vol Confetti is een verfrissende samenwerking van nieuw talent. Voor schrijfster Franca Treur was haar eerste roman direct een groot succes. Het boek kreeg positieve kritieken, won de Selexyx Debuutprijs en was een bestseller met honderdduizend verkochte exemplaren binnen een jaar. Voor Tallulah Schwab is het haar eerste speelfilm. Eerder maakte de Noors-Nederlandse regisseuse bijzondere en opvallende korte films zoals De eerste snee, Het rijexamen en Wals, de tv-films Blindgangersen De kapsalon en de documentaire 78° Noord. Ook voor hoofdrolspeelster Hendrikje Nieuwerf is het haar speelfilmdebuut. Dit najaar is de dertienjarige scholiere naast Tjitske Reidinga en Gijs Scholten van Aschat te zien in de komische tv-serie Doris.

Dorsvloer vol Confetti is een liefdevol portret van een strenggelovig Zeeuws milieu. Kathelijne groeit er op in een boerengezin. Als enige meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen mee te doen groot blijft, gaan haar fantasievolle gedachten hun eigen gang. Kathelijne laat zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels en bijbelvertellingen. Maar ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de Waarheid. Beetje bij beetje neemt Kathelijne afscheid van haar jeugd. Ze weekt zich los van haar strenge opvoeding om haar eigen weg in te slaan en te worden wie ze wil zijn.

De belangrijkste rollen worden gespeeld door Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt, Tom van Kessel, Clemens Oomes, Daniël de Vries, Thomas de Vries, Axel Zwanenburg, Marie Louise Stheins, Genio de Groot en Mees Groot.