web analytics

Opnamen ‘Frits & Franky’ van start

Reacties zijn gesloten

Op vrijdag 3 augustus starten in België de opnames van de nieuwe speelfilm Frits & Franky. De hoofdrollen worden gespeeld door Peter Paul Muller, Jack Wouterse, Georgina Verbaan en Eva Laurenssen. Medio september zullen de opnames afgerond zijn. Frits & Franky is vanaf februari 2013 in de bioscopen te zien.

Aanstormend talent Eva Laurenssen vervangt daarmee Bracha van Doesburgh die vanwege andere verplichtingen haar rol moest teruggeven. Laurenssen studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie.

Frits & Franky wordt haar speelfilmdebuut, maar ze was eerder op TV te zien in series als Flikken Maastricht en Mixed up.

Frits & Franky is een Nederlands-Vlaamse speelfilm waarin de Vlaamse Peter van den Begin en Sven De Ridder (Frits en Franky) het opnemen tegen een Nederlandse topcast.

De film is de opvolger van de oorspronkelijk Vlaamse bioscoophit Frits & Freddy, die met bijna 500.000 toeschouwers nog steeds de meest succesvolle Belgische film is sinds Loft (2008).

In de film spelen Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen) en Jack Wouterse (Vet Hard) de twee criminelen Klaas en Nico, die na een geslaagde kraak hun buit kwijt raken als hun handlangster Birgit, vertolkt door Georgina Verbaan (’t Schaep met de 5 pooten),  met de vluchtauto crasht. Frits en Franky vinden een tas vol met geld in de kofferbak. En wat doe je met heel veel geld? Uitgeven natuurlijk! Maar dan wordt Franky hopeloos verliefd op Jolien (Eva Laurenssen), en door een roze bril kijk je niet altijd even helder…

Frits & Franky werd geschreven en wordt geregisseerd door Marc Punt (Matroesjka’s, Frits & Freddy). Hij produceert de film samen met Rachel van Bommel (Loft) .

Independent Films brengt de film in februari 2013 uit in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer van Frits & Freddy, de Vlaamse voorganger van de film: